Imprimir

Salut ja ha fet 1925 PCR en el cribatge massiu de Mollet

clicama | 25 de de novembre de 2020

Persones esperant fer-se la prova a l'Espai Sant Jordi
Persones esperant fer-se la prova a l'Espai Sant Jordi

El Departament de Salut va iniciar dilluns un cribratge massiu de persones asimptomàtiques a Mollet. El cribratge massiu, consistent en fer proves PCR a tothom que ho demani, es fa fins el dia 28 de novembre en dos punts: l’Espai Sant Jordi (Av. de Caldes de Montbui, 9) i el Centre Cívic de Can Pantiquet (C. de Can Flequer, 25). El cribratge està dirigit a la població asimptomàtica de més de setze anys, amb la finalitat de frenar l’expansió del virus i trencar les possibles cadenes de transmissió comunitària. Les proves per a la detecció de la COVID-19 a les persones amb símptomes es continuen fent, com fins ara, als centres d’atenció primària.
 

Segons ha informat el departament de Salut, el dilluns es van fer 803 PCR a Can Pantiquet i 549 a Sant Jordi. Pel que fa a aquest dimarts fins les 17h, de PCR s’han fet 227 a Can Pantiquet  i 346 a Sant Jordi. En total 1925 PCR.

L’estratègia de fer proves a la comunitat es fa per aturar l’extensió del virus, és a dir, per assegurar que persones infectades no el transmetin a altres persones. Es tracta de detectar el màxim nombre possible de persones infectades, ja que n'hi ha que no presenten símptomes i poden, sense saber-ho, transmetre el virus a la seva família, amics i altres persones del seu entorn. Cal destacar la importància de fer l’aïllament que determinin els professionals sanitaris en cada cas.


Els locals estaran oberts de dilluns a dissabte, de les 9 h a les 14 h i de les 15 h a les 19 h per a la realització de PCR. Per tal d’intentar fer el procés més àgil i evitar al màxim possible les cues, la població s’ha distribuit entre l’Espai Sant Jordi i el Centre Cívic Can Pantiquet, en funció del barri on viuen.

Els resultats els comunicarà el Departament de Salut a través de SMS i els penjarà a la plataforma La Meva Salut

 
Podeu veure aquest article en la següent adreça /articulo/societat/salut-ja-ha-fet-1925-pcr-cribatge-massiu-mollet/20201125091453035066.html


© 2021 clicama

Diari digital de Mollet i el Baix Vallès

Amb la col·laboració 

Generalitat_dep_presidència_LOGO