Imprimir

La residència Santa Rosa per a gent gran celebra el seu 25è aniversari

RD | 14 de de gener de 2020

La Residència Santa Rosa per la gent gran va celebrar aquest dimarts un petit acte per commemorar el 25è aniversari de la seva posada en marxa. El director general de la Fundació Sanitària Mollet, Jaume Duran acompanyat pel president de la Fundació, Andreu Llargués i la regidora de Gent Gran i Serveis Socials, Ana María Díaz, entre altres persones, es van adreçar als residents i al personal per felicitar-los per aquest esdeveniment. Un dels residents, Miquel Juárez, també va tenir l’oportunitat de dirigir unes paraules als presents.


Jaume Duran, al marge d’agrair la feina als professionals i de recordar als que van fer possible l’impuls de la residència, entre ells l’actual regidor Joan Daví que va ser gerent de la Fundació, de referir-se a la tasca d’acompanyament de les persones que fan espais com la Residència Santa Rosa, va afirmar que “després de vint-i-cinc anys és una institució que deixa petjada”.


Ana María Díaz va referir-se a la preocupació de l’Ajuntament de Mollet pel benestar i millora de les condicions de vida de la gent gran de la ciutat i va reivindicar la necessitat de què Mollet “tingui espais suficients perquè la gent se senti acompanyada”. Tot i reconèixer que la Residència Santa Rosa compleix amb els seus objectius, la regidora va reivindicar la necessitat que la ciutat tingui “una altra residència 100% pública”. També va reivindicar la necessitat d’obrir la segona planta del sociosanitari per persones de llarga estada. La regidora va dir que l’Ajuntament facilitarà en tot el que pugui que aquesta residència pública es faci a la ciutat tot i que és la Generalitat qui té d’assumir-ne la construcció i també el manteniment.


La Residència Santa Rosa disposa actualment de 80 places de residència i 22 places en el centre de dia. Per accedir actualment a una de les places cal fer una llista d’espera d’uns dos anys. Segons va explicar la seva directora, Elisabet Piñas, al llarg d’aquests anys la residència ha experimentat diferents modificacions i millores, però manté el nombre de places original. La Residència Santa Rosa té com a objectiu treballar “en el benestar físic i emocional basant-se en el model atenció centrada en la persona”.


La residència disposa d’un ampli programa d’activitats encaminades a treballar, mantenir i preservar les capacitats físiques i les funcions cognitives, entre les quals destaquen la Teràpia Assitiada amb Animals o el programa multisensorial Evoca.


La Residencia s’emmarca dins el paraigua de la Fundació Sanitària Mollet. El fet que a més a més estigui al costat mateix de l’Hospital de Mollet permet, expliquen, una interacció més fluida amb altres agents de salut com el mateix Hospital o el Sociosanitari.

 

Podeu veure aquest article en la següent adreça /articulo/societat/residencia-per-gent-gran-gestionada-per-fsm-celebra-seu-25e-aniversari/20200114115406034086.html


© 2021 clicama

Diari digital de Mollet i el Baix Vallès

Amb la col·laboració 

Generalitat_dep_presidència_LOGO