Imprimir

Una quinzena d’entitats fan costat Oriol López i Albert Biescas en el judici per injúries contra l’alcalde de Mollet

clicama | 08 de de setembre de 2020

Una quinzena d’entitats i formacions polítiques de Mollet han presentat aquest dilluns a la tarda, davant de l’ajuntament de la ciutat, la plataforma Mollet Parla, una organització transversal que vol treballar per “la llibertat d’expressió, en defensa del diàleg i el debat enriquidor i contra la judicialització de la política a la ciutat”. La Plataforma es va presentar poques hores després que es donés a conèixer que el dia 18 de setembre s’obre al jutjat penal de Granollers judici oral contra el regidor d’Ara Mollet, Oriol López, i l’expresident d’ERC a Mollet, Albert Biescas, per unes suposades injúries i calumnies contra l’alcalde de Mollet, Josep Monràs.
L’entitat, segons explicava un dels seus portaveus, Dani Vilardell, en l’acte de presentació neix després “d’anys de conflictes del govern local davant de la divergència” i té com a “gota que ha fet vessar el got, un cas d’ús dels tribunals com a arma contra els adversaris polítics”, amb la voluntat “de fer callar les veus dissidents”.
Mollet Parla considera que, amb aquesta actuació judicial contra López i Biescas es pot crear un precedent perillós per al lliure debat sobre la ciutat, ja que “es pretén inocular por per fer callar les veus discrepants”.
Mollet Parla, que es mobilitzarà el pròxim dia 18 coincidint amb el judici als dos polítics locals afirma que vol, no només denunciar aquest cas concret, sinó qualsevol altra acció repressora que atempti contra la llibertat de pensament i d’expressió de la ciutadania de Mollet.
La plataforma presentada aquest dilluns ja compta amb les adhesions de 15 entitats però està oberta a noves adhesions. Les entitats ara mateix adherides, representants de les quals van estar presents a la presentació, són: Mollet en Comú, la CUP, ERC Ara Mollet, Plataforma per la Sanitat Pública del Baix Vallès, Joventuts Comunistes del Vallès Oriental, El Tabaran, Taula de l’Aigua de Mollet, Mollet pel Futur, CDR Mollet, Jovent Republicà, Poble Lliure, Moviment d’Esquerres, Súmate, Mollet Feminista i Mollet Acull.

Podeu veure aquest article en la següent adreça /articulo/politica/quinzena-d-entitats-fan-costat-oriol-lopez-i-albert-biescas-judici-per-injuries-l-alcalde-mollet/20200908110935034781.html


© 2021 clicama

Diari digital de Mollet i el Baix Vallès

Amb la col·laboració 

Generalitat_dep_presidència_LOGO