Imprimir

El PSC i Sumem Esquerres presenten una moció de censura a Parets del Vallès per treure l'alcaldia a ERC

clicama | 12 de de gener de 2021

Jordi Seguer
Jordi Seguer

El PSC i la formació Sumem Esquerres Parets han anunciat la decisió de presentar una moció de censura per treure l'alcaldia de Parets del Vallès a ARA Parets ERC. La moció de censura es votarà el pròxim dia 27 de gener a les 12 del migdia i encara no s'ha decidit si es farà de forma presencial o virtual.

Es dona la circumstància que Sumem Esquerres Parets governa conjuntament amb els republicans i Parets per la República des de l'any 2019, moment en què van pactar per investir alcalde Jordi Seguer (ERC). Ara, però, la formació assegura que s'han incomplert els principis d'acord establerts en les últimes eleccions municipals, motiu pel qual van iniciar converses amb els socialistes que han acabat derivant en una moció de censura contra Seguer. La data del ple per dur-la a terme està encara per establir, segons informen fonts de les dues formacions.

En un comunicat conjunt, PSC i Sumem Esquerres Parets asseguren que el municipi afronta nous reptes derivats de la "crisi sanitària, social i econòmica" produïda de la pandèmia de coronavirus. A més, els actuals socis dels republicans asseguren que "els principis d'acord que els van fer decidir formar govern amb ARA Parets ERC i Parets per la República s'han incomplert una i una altra vegada, tot i haver intentat reconduir-los".

En el mateix text, assenyalen que Sumem Esquerres Parets i PSC "coincideixen en la necessitat d'aprovar el pressupost municipal per aquest any". En aquest sentit, afegeixen que cal prioritzar els ajuts socials, la creació d'ocupació i veritables polítiques d'esquerres "allunyades del populisme buit i els personalismes".

Les dues forces defensen que amb l'actual alcalde "és impossible el consens", ni amb Sumem Esquerres Parets dintre del govern municipal ni amb els socialistes a l'oposició. Per això, diuen, han optat per configurar "un nou govern de coalició".

L'aritmètica els juga a favor. El PSC va obtenir set regidors al 2019, un menys que a les eleccions municipals de 2015, i mantenint-se com a primera força al ple. La nova aliança d'esquerres, que va unir sota un mateix paraigua Sumem Parets, els Comuns, ICV i EUiA, va obtenir tres regidors, si bé venia de no tenir representació al ple.

Al 2019, les converses van facilitar l'entesa amb ERC, que va obtenir cinc representants, i Parets per la República, que en tenia un, sumant un total de nou regidors, els que calien per tenir majoria absoluta. Ara, però, la suma de PSC i Sumem Esquerres Parets els donaria deu regidors, garantint, així, el canvi d'alcaldia, que podria recaure en el socialista Francisco Juzgado.

Podeu veure aquest article en la següent adreça /articulo/politica/psc-i-sumem-esquerres-presenten-mocio-censura-parets-valles-per-treure-lalcaldia-erc/20210112173736035216.html


© 2021 clicama

Diari digital de Mollet i el Baix Vallès

Amb la col·laboració 

Generalitat_dep_presidència_LOGO