Imprimir

Protesta a l’Estació de Mollet-Sant Fost per demanar l’inici de les obres de reforma

RD | 05 de de novembre de 2019

La Plataforma en defensa de la sanitat pública del Baix Vallès i ADIMO reclamen la construcció dels ascensors i que, provisionalment, s’habilitin mides alternatives per creuar pel pas a nivell

Un grup de persones, moltes d’elles amb mobilitat reduïda, van protestar aquest dilluns a l’estació Mollet-Sant Fost per demanar l’inici de les obres de reforma i que s’instal·lin aviat els ascensors per poder creuar les vies. Renfe va anunciar fa més de dos anys un projecte per reformar l'estació i millorar-ne l'accessibilitat, especialment per persones amb problemes de mobilitat, però les obres s’han endarrerit per un compromís fallit en l’adjudicació. Les persones concentrades també van reclamar que mentre no es facin efectives les obres de reforma que inclouen els ascensors, es pugui habilitar mides alternatives com un acompanyament per part del personal de Renfe a les persones que tenen de creuar pel pas a nivell habilitat. Actualment l’empresa no es responsabilitza de la seguretat de les persones que l’utilitzen.


La convocatòria de la protesta va ser realitzada per la Plataforma en defensa de la sanitat pública del Baix Vallès conjuntament amb l'Associació de Persones amb Diversitat Funcional, Física i Sensorial, de Mollet i Comarca (ADIMO).


En un primer moment la concentració es va fer a l’espai exterior de l’estació de Mollet Sant Fost i els representants de la Plataforma, Antonio López, i d’ADIMO, Josep Girbau, van provar d’entrevistar-se amb el cap d’estació per fer-li arribar les seves peticions. Aquest, però, els va comunicar que només parlaria amb un d’ells.


Davant d’aquest fet els concentrats van demanar accedir a l’estació per la zona de l’andana, el que va provocar inicialment uns moments de tensió amb els membres de seguretat de l’estació que en principi es van negar a què passessin, ja que no tenien bitllets de tren i les seves instruccions eren només deixar passar als que en tinguessin. Després d’un petit estira-i-arronsa els convocats van entrar a l’interior de l’estació on van esperar que Antonio López tornés de la seva entrevista amb el cap d’estació. Posteriorment, López va informar els presents a l’andana mateixa de la situació.


Segons va explicar López, actualment ja s’han iniciat les obres de millora dels torns de l’interior de l’estació i el proper pas serà la reforma de les andanes que inclou els ascensors per creuar entre vies. Segons va explicar “el projecte de reforma ja està enllestit i ara només li falta que l’Ajuntament li doni el vistiplau”. El projecte, va detallar, inclou la construcció dels ascensors per creuar les vies a la zona sud de l’estació, a prop de l’actual pas a nivell. Per ara no hi ha data per l’inici de les obres. “Seguirem atents i lluitant perquè s’inicien les obresl'abans possible”, va anunciar.


MESURES PROVISIONALS D’ACOMPANYAMENT


Josep Girbau, president d’ADIMO, va anunciar que a partir d’ara reclamaran que mentre no hi hagi els ascensors Renfe posi temporalment els mitjans perquè les persones en cadires de roda puguin creuar pel pas a nivell amb seguretat.
“Nosaltres podem creuar per la zona habilitada, però Renfe ens diu que és sota la nostra responsabilitat... Si un dia hi ha un atropellament, Renfe no se’n fa càrrec. Per nosaltres això és una indecència, perquè a més que no ho adapten ens volen fer sentir responsables a nosaltres com a usuaris, que paguem el nostre bitllet”, va explicar Girbau qui també va denunciar que la solució que els donen ara, per anar a Granollers, és que vagin primer fins a La Llagosta (on hi ha pas habilitat) i després tornin enrere.

Podeu veure aquest article en la següent adreça /articulo/politica/protesta-l-estacio-mollet-sant-fost-per-demanar-l-inici-obres-reforma/20191105125324033843.html


© 2020 clicama

Diari digital de Mollet i el Baix Vallès

Amb la col·laboració 

Generalitat_dep_presidència_LOGO