Imprimir

Policia, agents cívics i protecció civil organitzaran un dispositiu especial pel retorn a l’escola a Mollet

clicama | 03 de de setembre de 2020

Inici curs escolar 2019-2020
Inici curs escolar 2019-2020

L'Ajuntament de Mollet amb motiu del nou curs escolar que s’inicia el pròxim 14 de setembre vol evitar aglomeracions a les entrades i sortides dels centres educatius. Per fer-ho possible aquest estiu ha realitzat un estudi personalitzat conjuntament amb els centres educatius, per a detectar els punts més sensibles al seu voltant i s’han realitzat diferents accions per a una tornada a l’escola segura. Les accions van des de talls de carrers a petits ajustos que s’han comunicat a les diferents escoles segons les seves necessitats i que poden acabar d’ajustar-se un cop comencin les classes.
Durant les primeres setmanes del nou curs escolar, segons ha informat l’Ajuntament, la Policia Municipal, agents cívics i Protecció Civil faran un reforç especial per ajudar a garantir el compliment dels protocols de seguretat i higiene fixats.
Per altra part l'Ajuntament de Mollet ha enviat aquesta setmana una carta al Departament d’Educació de la Generalitat per demanar-li que concreti les necessitats i criteris del nou curs escolar. El requeriment per part del consistori molletà ha estat a la Secretària General d’Educació de la Generalitat de Catalunya, Núria Cuenca i León.
L'Ajuntament de Mollet ha ofert a Serveis Territorials la seva màxima col·laboració en aquest àmbit però, considerant les dates en què ens trobem, demanen obtenir com més aviat millor el diagnòstic de la situació a la ciutat, així com la possible demanda d’espais dels centres escolars producte de les noves instruccions i més concreció en els protocols de neteja.
L'alcalde de Mollet del Vallès, Josep Monràs, ha insistit que "no pot ser que a tan pocs dies de l'inici del nou curs escolar, un curs que serà especialment difícil i diferent per la crisi sanitària que vivim, els ajuntaments catalans encara no disposem de criteris i normes clares. Necessitem un mínim de temps per adaptar-nos a les decisions, directrius i condicions que fixin els protocols del departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya, que és qui en té les competències i n'és responsable. Compartim la preocupació i incertesa producte de la complicada situació de pandèmia en què ens trobem i reiterem la nostra voluntat de treballar plegats per a desenvolupar aquest curs vinent en les millors condicions".
Monràs ha posat l'accent en què "cal saber ja si seran necessaris nous espais més enllà de les aules que hi ha a les escoles que la Generalitat haurà d’habilitar i conèixer els nous criteris de desinfecció i salut, protecció i accés, que fixi l'autoritat competent per garantir la seguretat i higiene de tothom, tant dels alumnes, com dels pares i els professors. No podem esperar més temps amb tants dubtes per part del Govern català, qui en té la competència i ens ho ha de concretar per disposar de marge de reacció.
Aprofito per recordar que no hem rebut cap suport econòmic extraordinari de la Generalitat per al nou curs escolar, i novament serem els ajuntaments catalans els que assumirem aquestes noves despeses no previstes".

Podeu veure aquest article en la següent adreça /articulo/societat/policia-agents-civics-i-proteccio-civil-organitzaran-dispositiu-especial-pel-retorn-l-escola/20200903090134034764.html


© 2020 clicama

Diari digital de Mollet i el Baix Vallès

Amb la col·laboració 

Generalitat_dep_presidència_LOGO