Imprimir

El ple de Mollet permet que Podem Mollet es constitueixi en Grup Municipal

Redacció | 29 de de gener de 2019

Excepte el PSC i Podem tots els grups van sortir de la sala de plens
Excepte el PSC i Podem tots els grups van sortir de la sala de plens

Davant l'existència d'informes contradictoris el Govern enviarà tota la documentació a la Junta Electoral Central perquè sigui aquesta la que decideixi sobre si Podem pot tenir grup propi

Aquest dilluns al ple municipal es va consumar la ruptura del grup municipal de Canviem Mollet. Tres dels seus regidors, Xavier Buzón, Alberto Murillo i Núria Muñoz, van constituir el nou grup de Podem Mollet. La creació del nou grup va tirar endavant amb els vots favorables dels tres regidors de Podem i l'Abstenció del PSC. La resta dels grups municipals – en una decisió del tot inèdita- van decidir no votar aquest punt i van sortir de la sala. La raó és que existien informes contradictoris entre els serveis jurídics i la secretaria sobre si Podem formava, o no, part d'una coalició amb Canviem Mollet. La secretaria va emetre un informe negatiu en aquest sentit el que implicaria que els tres regidors no podríem formar grup municipal propi- i gaudir dels beneficis que comporta- i passarien a ser regidors no adscrits. Per contra els serveis jurídics municipals si consideren que el 2015 hi va haver coalició i que no permetre la separació de la mateixa en grups independents podria suposar una vulneració dels drets dels regidors.


La majoria de portaveus dels grups que no van votar – Canviem Mollet, Ara Mollet ERC, Ciutadans, PP i PDeCAT- ho van justificar per no incórrer en cap mena de responsabilitats per aquest tema.


A més a més de donar llum verda a la creació del Grup Municipal de Podem també es va modificar el règim de dedicacions dels regidors municipals i es va donar compte de les assignacions al nou grup. Xavier Buzón, que serà el portaveu del nou grup rebrà les retribucions que li corresponen per una dedicació exclusiva (42.750,00€ bruts anuals) mentre que Alberto Murillo tindrà una dedicació del 20% (17.100,00€ bruts anuals). El Grup Municipal de Podem rebrà una aportació municipal de 3.152 euros al mes i 362 euros per regidor.


L'alcalde de la ciutat, Josep Monràs va explicar que donat que hi ha informes contradictoris, s'enviarà tota la documentació recollida a la Junta Electoral Central. Aquesta serà qui decideixi si Podem Mollet pot tenir un grup propi o si els tres regidors han de ser no adscrits.

Podeu veure aquest article en la següent adreça /articulo/politica/ple-mollet-permet-podem-mollet-es-constitueixi-grup-municipal/20190129120319032457.html


© 2020 clicama

Diari digital de Mollet i el Baix Vallès

Amb la col·laboració 

Generalitat_dep_presidència_LOGO