Imprimir

Una plataforma demana l’absolució d’un independentista molletà detingut dues vegades per desordres públics

clicama | 03 de de setembre de 2020

Un jove de Mollet, Brian Bartés, de vint-i-vuit anys s’enfronta a diverses peticions de presó per haver participat en mobilitzacions de caràcter independentista. Concretament, la fiscalia li demana un total de dos anys de presó per un delicte d’atemptat contra l'autoritat i lesions. El jove molletà va ser detingut el 18 de desembre de 2019 arran de l’acte que Tsunami Democràtic va organitzar al Camp Nou de Barcelona i on es van produir aldarulls i enfrontaments amb la policia. Brian explica que aquell dia va ser detingut mentre passejava amb uns amics. “Quan em van detenir jo no feia res, només estava caminant”, assegura el jove. La seva va ser una de les 8 detencions que es van fer aquell dia. El jove activista molletà va passar tres dies a la comissaria per aquests fets fins que va ser deixat en llibertat. Ara aquests fets estan en fase d’instrucció al jutjat número 5 de Barcelona.
Poc després de ser deixat en Llibertat sense mesures cautelar, el jove explica que els Mossos el van citar a comissaria i una vegada allà va ser detingut per segona vegada. En aquesta ocasió la seva detenció es va produir per haver participat en les protestes que es van dur a terme a Barcelona el 21 de desembre de 2018 per la celebració del Consell de Ministres a la Llotja de Mar. En aquest segon cas també va ser deixat en llibertat després de passar dos dies a comissaria. La causa està sent instruida pel jutjat d’instrucció número 15 de Barcelona. Per ara encara no hi ha peticions, tot i que l'acusació és de desordre públic.
En el primer cas, a més de la fiscalia, que l’acusa d’atemptat contra l'autoritat i lesions, ha comparegut com acusació particular la Generalitat  que defensa l’actuació de la policia catalana i que afegeix a la causa contra el jove molletà el delicte de desordres públics.
Aquest dijous al matí, davant del jutjat de Mollet, entitats com el CDR de Mollet i Alerta Solidària han presentat el Grup de Suport de Brian que demana la seva lliure absolució per totes les acusacions que se li fan i també la retirada de l’acusació particular per part de la Generalitat.
Brian considera que està en aquesta situació “per haver defensat les meves idees” en un acte no violent i en el que els assistents van ser objecte d’agressions per part dels Mossos d’Esquadra.
Alerta Solidària vol cridar l’atenció en el fet que "La Generalitat de Catalunya està personada com acusació contra una cinquantena d'independentistes per diferents mobilitzacions, entre elles en Brian". Aquesta plataforma exigeix “la retirada immediata de totes les acusacions”.
Brian Bartés està molt vinculat al teixit associatiu de Mollet d’on forma part del Grup de Diables i ha participat en l’organització d’esdeveniments locals com els actes de la Festa Major. Sindicalment forma part de la CGT, d’on va ser delegat sindical de la seva empresa dedicada al món web, però no milita ni ha militat en cap partit polític.

Podeu veure aquest article en la següent adreça /articulo/politica/plataforma-demana-l-absolucio-d-independentista-molleta-detingut-dues-vegades-per-desordres-publics/20200903132950034766.html


© 2020 clicama

Diari digital de Mollet i el Baix Vallès

Amb la col·laboració 

Generalitat_dep_presidència_LOGO