Imprimir

Una perruqueria de Mollet guanya una batalla als tribunals contra una denúncia de la SGAE

RD | 19 de de juliol de 2019

Una perruquera de Mollet ha guanyat un cas en contra de la Sociedad General de Autores y Editores (SGAE). Aquesta entitat que cobra els drets d’autor li reclamava una quantitat de diners – inferior als 3000 euros- per l’impagament de les factures que li havien passat fruit d’un contracte que tenia amb ells. El contracte permetia a la perruqueria poder comunicar en públic el repertori dels autors gestionats per aquesta entitat. La SGAE, concretament, li reclamava les factures corresponents al període d'abril de 2015 fins a juny de 2017.


La perruquera, però, no estava d’acord amb aquestes factures perquè d’acord amb l'Associació d'Autònoms de Dones i Homes Emprenedors de Catalunya sXXI (ADHEC) el març de 2015 va decidir finalitzar el contracte que va signar en el seu moment. La cancel·lació la va fer, d’acord amb les recomanacions dels serveis jurídics de l’ADHEC, per mitjà d’un burofax.


La sentencia recull aquestes circumstàncies i també el fet que el contracte entre les dues parts es pot resoldre en qualsevol moment.
Ara el jutjat mercantil número 2 de Barcelona, que va rebre la denúncia d’impagament de part de l’SGAE, ha decidit desestimar la seva reclamació i absoldre del pagament a la perruqueria de Mollet. En ser una reclamació de diners inferior a 3000 euros, la sentència és ferma i no és susceptible de ser apel·lada.


Lluís Farré, president de l’ADHEC, valora la sentència “com un petit avanç” i pensa que s’ha de parar en el camí emprès contra les reclamacions de l’SGAE, ja que “cada cas és diferent i creiem que plegats obtindrem grans èxits”

Podeu veure aquest article en la següent adreça /articulo/societat/perruqueria-mollet-guanya-batalla-als-tribunals-denuncia-sgae/20190719112602033381.html


© 2020 clicama

Diari digital de Mollet i el Baix Vallès

Amb la col·laboració 

Generalitat_dep_presidència_LOGO