Imprimir

El Parlament rebutja la urgència del projecte per portar aigua als veïns de Gallecs

Josep Lluís Boned | 14 de de març de 2019

A l'estiu s'assequen els pous a Gallecs
A l'estiu s'assequen els pous a Gallecs

L'abastament d'aigua potable és un problema recurrent a Gallecs. Quan arriba l'estiu, si s'assequen els pous que proveeixen els veïns, el Consorci de Gallecs es veu obligat a instal·lar dipòsits per poder donar aquest servei bàsic.


La manca d'aigua des de fa anys ha provocat queixes reiterades de l'Associació Veïnal de Gallecs que sempre ha considerat que la solució al problema depenia de connectar els veïns de Gallecs a la Xarxa d'Aigua.


Ara el Parlament de Catalunya ha llençat un gerro d'aigua freda sobre la possibilitat que aquest projecte de xarxa d'abastament d'aigua per Gallecs es pugui dur a terme aviat. Concretament la Comissió de Medi Ambient i Sostenibilitat va rebutjar aquest dimarts, 13 de març, una proposta de resolució on s'instava al Govern a "Posar en marxa de manera urgent la redacció del projecte i l'execució de les obres, a càrrec de la Generalitat, de la Xarxa d'abastament d'aigua potable a Gallecs". La proposta es va rebutjar per la majoria de Junts per Catalunya i ERC, mentre que només van votar a favor Ciutadans, el PSC i el grup impulsor de la proposta, Catalunya en Comú Podem.


Per contra abans es va aprovar per unanimitat una proposta que insta al Govern a l'aprovació immediata del Pla Especial de l'EIN de Gallecs i a impulsar l'abastament d'aigua potable.


El Grup Municipal de Canviem Mollet, que en el seu dia va instar a aquesta proposta per mitjà del grup parlamentari de Catalunya en Comú-Podem, s'ha mostrat satisfet del fet que el debat de Gallecs hagi tornat al Parlament després de molts mesos d'absència, però també ha indicat la seva preocupació per la no aprovació de "temes absolutament necessaris i llargament reivindicats" com el tema de l'abastament de l'aigua als veïns de l'Espai Natural.


Amb el vot contrari de Junts per Catalunya i ERC també es va rebutjar demanar que s'inclogui el Parc del Calderí de Santa Perpètua de la Mogoda com a zona de preparc a l'Espai Natural.


També destaquen que, tot i aprovar-se la proposta, el grup de Junts per Catalunya va votar en contra d'incorporar Gallecs a la Xarxa Natura 2000, declarar com a Refugi de Fauna la totalitat de l'espai i ampliar l'EIN amb els espais de Can Banús i Pinetons.

Podeu veure aquest article en la següent adreça /articulo/politica/parlament-rebutja-urgencia-projecte-per-portar-aigua-als-veins-gallecs/20190314133427032676.html


© 2020 clicama

Diari digital de Mollet i el Baix Vallès

Amb la col·laboració 

Generalitat_dep_presidència_LOGO