Imprimir

Parets viu la Festa Major d'hivern

Redacció | 25 de de gener de 2020

Fira Parets Medieval
Fira Parets Medieval
El pregó dels Manyacs ha obert les portes a quatre dies de festa amb moltes activitats per a totes les edats

Fins dilluns 27 de gener Parets està de festa. La colla castellera Manyacs ha estat l'encarregada, dissabte, de fer el tret de sortida a la Festa Major, dalt del balcó de l'Ajuntament i, amb uns versots a dues veus, satírics amb molt d'humor i missatge. Aquest pregó ha estat una de les novetats de la festa d'aquest 2020, que ha començat tot just després de l'arribada a la plaça de la Vila dels Gegants; l'Elisenda i en Marcel, en Llucifer, el Gall i en Bitru. Un altre de les novetats destacades és que la Festa Major d'Hivern compta amb una fira d'atraccions durant els quatre dies de festa, que està situada al pàrquing del pavelló, a càrrec de l'Associació de Firaires, Artesans i Mercaders de Catalunya. Aquesta festa és especial per a la Bèstia de Diables Parets, ja que fa quinze anys de vida i ho celebraran fent una trobada de bestiari on han convidat 15 bèsties d'altres municipis. La trobada, dissabte, a partir de les 12.30 h, a l'aparcament de la Linera. Dissabte i diumenge, durant tot el dia, VII Fira Medieval als carrers del Barri Antic; mercat de parades, cercavila musical, espai de jocs i tallers.

La música a la nit de dissabte, al poliesportiu municipal, tindrà veu femenina amb 'Renoies en concert', una selecció de grups musicals que actuaran en directe a partir de les 23 h.
Al llarg dels quatre dies de Festa Major d'Hivern, el govern municipal ha apostat per tornar a posar en marxa el Punt Lila, un espai per atendre i prevenir accions sexistes inadmissibles durant les activitats. També hi haurà un educador de carrer amb l'objectiu de fomentar el consum responsable entre els assistents a concerts i altres activitats, especialment entre el jovent, que podrà trobar un suport en aquesta figura durant els quatre dies de festa, s'encarregarà d'analitzar les dificultats que poden tenir joves i adolescents i establir converses integrant-se amb les persones per facilitar l'ajuda que requereixin en qüestions de convivència ciutadana, responsabilitat i habilitats socials.

El programa per conèixer l’hora, la ubicació, i la descripció de les activitats es pot consultar al web www.parets.cat.

 

 

Podeu veure aquest article en la següent adreça /articulo/cultura/parets-viu-festa-major-dhivern/20200125122411034139.html


© 2021 clicama

Diari digital de Mollet i el Baix Vallès

Amb la col·laboració 

Generalitat_dep_presidència_LOGO