Imprimir

Parets del Vallès regularà l'ús del patinet a la via pública

Redacció | 04 de de febrer de 2019

Parets regularà l'ús de patinets a la via pública
Parets regularà l'ús de patinets a la via pública

Una comissió estudiarà per on podran circular, la velocitat i si cal que els usuaris tinguin una assegurança mínima assequible

Els patinets elèctrics són cada cop més habituals als carrers i aquest fet ha creat molta polèmica perquè els municipis no tenien una regulació específica per a aquest tipus de transport. Ciutats com Barcelona han hagut de regular el seu ús per a una bona convivència i altres municipis comencen a proposar regulacions.

A Parets del Vallès s'ha aprovat una moció presentada per Ara Parets ERC per regular l'ús dels patinets i patins en el municipi. El text proposa que es faci una ordenança municipal creada per una comissió que permeti regular els espais i velocitats als quals poden circular els diferents patinets, i si els usuaris han de tenir una assegurança per tal de fer front als danys que puguin causar a altres vianants. Per la seva banda, la DGT ha anunciat que proposarà una regulació comuna per a tot l'estat, una norma per a tot el país en què quedin clares les restriccions. Els Ajuntaments podran ampliar aquestes restriccions però no reduir-les.

 

La normativa en la qual es treballa a Parets tindrà com a referència altres regulacions com ara la de Barcelona, això sí, adaptant-la en tot moment a la realitat del municipi paretà.

Podeu veure aquest article en la següent adreça /articulo/societat/parets-valles-regulara-lus-patinet-via-publica/20190204123635032489.html


© 2021 clicama

Diari digital de Mollet i el Baix Vallès

Amb la col·laboració 

Generalitat_dep_presidència_LOGO