Imprimir

Només junts i juntes podrem fer-li front i eradicar-lo

Patricia del Pozo | Treballa en el món de la solidaritat i la participació ciutadana. És una aficionada a la muntanya

Patricia del Pozo | 21 de de novembre de 2019

Per fi a Mollet tenim uns jutjats amb unes instal·lacions dignes, una reivindicació històrica que per fi és una realitat. Ara ja tenim un edifici adaptat a les necessitats de les més de 100.000 persones a les que dona servei, unes instal·lacions àmplies i modernes. Perquè un jutjat no és només judicis i querelles, que han de poder fer-se amb garanties i comoditat,  també és el registre civil, el lloc on totes les persones deixem constància de tots els nostres cicles vitals: naixements, casaments, separacions, defunció... i, només per això, és important fer-ho en un espai càlid i amable.

Crec que tots i totes hem d’estar molt contents de que per fi aquest edifici sigui una realitat, una notícia que s’ha vist una mica enterbolida amb una altra que també hem conegut la mateixa setmana, i és la possibilitat que les denúncies per maltractaments o violència vers les dones no es puguin continuar fent a Mollet i que les víctimes hagin d’anar a Granollers a posar les denúncies, a fer els judicis... és inconcebible que es reagrupin serveis que són del tot necessaris i que tracten de temes tan sensibles com la violència vers les dones. Quan a les notícies veiem casos  de violència de gènere i sentim que no hi constava denúncia prèvia, ens portem les mans al cap, perquè per poder protegir a les dones que pateixen violència, verbal o física, i els seus fills i filles, és important que donin el pas, però també, cal que es facilitin els mitjans per a que ho facin, i tenir un jutjat a prop de casa, és vital i imprescindible.

Espero que finalment aquesta voluntat no es porti a terme, i que els nous jutjats, pels que tothom estem tan contents, puguin continuar acollint i atenent a les víctimes de violència vers les dones. Dilluns celebrarem el 25 de novembre, el dia Internacional a l'eliminació de la violència contra les dones, seria un bon dia perquè el poder judicial anunciï que el servei es pot continuar prestant a Mollet. Hem avançat molt en matèria d’igualtat en les darreres dècades, però la violència continua existint, les agressions masclistes no són casos aïllats ni inevitables. I no és un problema només de les dones, és un problema de tothom, i només junts i juntes, educant en la igualtat i el respecte,  podrem fer-li front i eradicar-lo.

 

Podeu veure aquest article en la següent adreça /opinion/patricia-del-pozo/nomes-junts-i-juntes-podrem-fer-li-front-i-eradicar/20191121104831033914.html


© 2021 clicama

Diari digital de Mollet i el Baix Vallès

Amb la col·laboració 

Generalitat_dep_presidència_LOGO