Imprimir

No anem bé

Josep Torrecillas | Tècnic en promoció econòmica. Aficionat a l'esport i la lectura

clicama | 03 de de maig de 2018

Aquest país està fatal, no solament pels danys col·laterals de la crisi econòmica, o per la crisi d'Estat sobre Catalunya, o per la presa de decisió dels jutges que tenen una gran repercussió social, sinó també pel baix nivell ètic i moral d'una part de l'anomenada "classe política".
Aquest baix nivell ètic i moral es basa en la mentida per justificar les seves males praxis polítiques. Estem veient aquests dies el cas Cifuentes que al final ha hagut de dimitir no pel màster, sinó per la guerra bruta en el PP de Madrid. Un altre exemple és el que anat dient el govern espanyol sobre les pensions, Rajoy deia que no hi havia recursos suficients per fer front a un augment d'aquestes. I ara de cop i volta per la debilitat del govern i per la pressió dels i les pensionistes al carrer s'ha traït així mateix i s'ha demostrat que si es vol, es pot.
Per altre costat, els neoliberals han fet corra altres mentides respecte als sindicats, en el sentit que no tenen suport, que no representen als treballadors i les treballadores, que no serveixen per res i un llarg etc., amb l'objectiu de debilitar-los, ja que són de les poques organitzacions que tenen força suficient per plantar cara a les retallades de drets socials, laborals i al desmantellament de l'Estat de benestar que estan duent a terme. Una mentida mil vegades repetida es converteix en veritat.
I davant de tot això necessitem una regeneració del sistema. La democràcia s'ha d'asseure en la confiança de la ciutadania amb els seus representants i en la transparència i participació de la ciutadania, sense això no hi ha democràcia, tal com l'entenem, altrament el divorci entre ciutadania i governants serà cada vegada més gran.
Un últim apunt sobre els jutges, cal respectar les seves decisions, però també es poden criticar, no faltaria més. La sentència de "la manada" en la que el jutge diu que és un consentiment viciat i per tant és un abús sexual i no una violació és un insult a la dignitat, a la igualtat i la llibertat de les dones.
Necessitem més que mai unes institucions a l'altura d'una societat del segle XXI i no de mitjans del segle XX.

Podeu veure aquest article en la següent adreça /opinion/josep-torrecillas/no-anem-be/20180503122839030427.html


© 2020 clicama

Diari digital de Mollet i el Baix Vallès

Amb la col·laboració 

Generalitat_dep_presidència_LOGO