Imprimir

Nit de Teatre al Carrer; Festa de la Pedra del Diable

Redacció | 27 de de juliol de 2019

Els Diablets entren en escena a La Pedra del Diable
Els Diablets entren en escena a La Pedra del Diable
Parets narra la història d'amor entre el Marcel i l'Elisenda, els gegants de Parets

Un dels atractius de la Nit de Teatre al Carrer, és la representació de la llegenda de La Pedra del Diable, on Gegants i Diables actuen conjuntament. Han hagut de començar mitja hora més tard del previst, a causa del xàfec caigut a Parets. La Plaça de la Vila un any més plena de gom a gom on paretans i paretanes i vinguts dels pobles de les rodalies, no s'han volgut perdre la festa de la Pedra del Diable. Com tots els anys ha estat una representació excel·lent, on la llum l'han posat els Diables amb la seva pirotècnia i la màgia dels gegants Elisenda i en Marcel, han tornat a eclipsar al públic entregat a la bonica història, on en Llucifer ha fet acte de presència. La llegenda local portada a terme per la Colla de Gegants i Diables narra la història d'amor entre el Marcel i l'Elisenda, els gegants de Parets. Ell, arquitecte de Barcelona, ve a complir l'encàrrec que li fa el mossèn de la vila: restaurar l'església parroquial on es reunien tots els vilatans a pregar, destruïda durant la Guerra de Successió. Tot anant de camí cap al seu encàrrec, coneix la pubilla de Can Serra, una noia anomenada Elisenda, de la qual queda bojament enamorat. La història d'amor que sorgeix durant els dies de treball, es veu truncada quan, pocs dies abans d'acabar l'obra de l'església, en Marcel s'adona que li falta una pedra per poder completar la seva feina magistral i coronar l'església. I no troba cap arreu igual en tota la comarca i rodalia.
L'any 1996, la vila rebia amb els braços oberts tres dels seus 'paretans' de major renom: en Marcel, l'Elisenda i el Llucifer, sortits directament de La llegenda de la Pedra del Diable. Des d'aleshores, aquesta llegenda, ja forma part de la cultura local més arrelada, s'ha escenificat en diferents formats. Els darrers anys, l'escenari escollit és la plaça de la Vila i es representa en el marc de la Nit de Teatre al carrer.

Podeu veure aquest article en la següent adreça /articulo/festa-major/nit-teatre-carrer-festa-pedra-diable/20190727011017033427.html


© 2021 clicama

Diari digital de Mollet i el Baix Vallès

Amb la col·laboració 

Generalitat_dep_presidència_LOGO