Imprimir

Mollet i el Consorci de Gallecs s’adhereixen a la Carta Alimentaria de la Regió Metropolitana

clicama | 30 de d’octubre de 2020

L’Ajuntament de Mollet del Vallès i el Consorci de Gallecs s’han adherit a la Carta Alimentària de la Regió Metropolitana de Barcelona (CRAM) al costat de poblacions com Barcelona o Terrassa, i entitats com Mercabarna, Unió de Pagesos o la Institució Catalana d’Estudis Agraris.
El text, expliquen des del Govern de Mollet, ha de servir, en primer lloc, coordinar estratègies i polítiques alimentàries en clau de regió metropolitana. “En segon terme ha de facilitar la transició cap a un model de major sobirania alimentària i enfortir un sistema alimentari més just, segur, sostenible i saludable, sobre la base de criteris socials, ecològics i de proximitat”, comenten. També volen que sigui útil per integrar “la mirada metropolitana en les polítiques alimentàries, en general, i també en el projecte Barcelona Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible 2021, en particular”.
L’Ajuntament de Mollet del Vallès i el Consorci de Gallecs fa dos anys que participen en el grup de cocreació de la Carta Alimentària de la Regió Metropolitana de Barcelona (CRAM) al costat de més d’un centenar d’entitats, persones i municipis. El text és promogut pel Pla Estratègic Metropolità de Barcelona (PEMB).
Mollet del Vallès i el Consorci de Gallecs van ser escollits per participar en el grup de cocreació de la Carta Alimentària perquè va ser dels primers municipis catalans a tenir una política alimentària municipal i pels projectes Diet for a Green Planet i Agri-Urban.
L'alcalde de Mollet, Josep Monràs, recorda que la ciutat va aprovar una política local alimentària (2015) i i que participa en projectes com Agri-Urban, que han permès “desenvolupar una estratègia integrada, a mitjà i llarg termini, sobre alimentació i salut per a la nostra ciutat.” “Som referents en l'aposta pel menjar saludable, l'economia local i circular, per l'aprofitament màxim amb la mínima despesa, gràcies a una bona estratègia de tot el circuit alimentari".

Podeu veure aquest article en la següent adreça /articulo/societat/mollet-i-consorci-gallecs-s-adhereixen-carta-alimentaria-regio-metropolitana/20201030094508034957.html


© 2021 clicama

Diari digital de Mollet i el Baix Vallès

Amb la col·laboració 

Generalitat_dep_presidència_LOGO