Imprimir

Mollet encara no té ni dia ni ubicació pel retorn del mercat setmanal

RD | 22 de de maig de 2020

MolletésFira2017_11
Els marxants catalans demanen que es reactivin com més aviat millor els mercats a l’aire lliure

En els darrers dies diverses poblacions del Vallès Oriental han reactivat els seus mercats setmanals suspesos des de l’inici de l’estat d’alarma el passat mes de març. A Granollers, per exemple, torna a funcionar des del passat dia 9.

A Mollet del Vallès, tot i que ja estem a punt per passar a la fase 1 del desconfinament, encara no hi ha data decidida perquè el mercat setmanal dels dimarts retorni al carrer. Ni data, segons han explicat fonts municipals, ni lloc. L'ajuntament està treballant en el restabliment del mercat al carrer i el que ja està clar és que el retorn es farà només amb la venda d’alimentació. Les parades de roba o d’altra mena s’hauran d’esperar.


També es dóna per segur que el mercat de fruita i verdura no es reprendrà a l’Avinguda Llibertat, l’indret on es col·loca habitualment. La raó és que el nou mercat setmanal haurà de respectar una sèrie de mesures de seguretat com garantir les distàncies mínimes entre els clients i entre els paradistes i els clients. Tampoc es podran remenar els productes i tots els venedors estaran rere un taulell per servir els seus clients. Això fa que l’Ajuntament de Mollet estigui buscant un espai prou ampli per garantir aquestes mesures de seguretat.

Justament aquesta setmana les principals associacions de marxants de Catalunya han fet públic un comunicat on criden l’atenció sobre la greu situació que passen en aquests moments els venedors ambulants després de dos mesos sense poder treballar. Les associacions demanen als ajuntaments i a la resta d’administracions que se'ls deixi reprendre immediatament la seva activitat “per evitar el desastre econòmic que la situació actual comporta”.


Els professionals del sector també demanen a les administracions locals l’anul·lació i devolució de les taxes cobrades als mercats i condonació d’aquestes als Mercats de Marxants fins a la total normalització de l’activitat de comerç, o com a mínim fins a finals de l’any 2020, com també de qualsevol altra taxa i també la cancel·lació de tots els impostos que afecten l'activitat durant el període d’estat d’alarma.


Els marxants es comprometen a seguir totes les normes de seguretat sanitària que se’ls dicti des de l’administració.

Podeu veure aquest article en la següent adreça /articulo/economia/mollet-encara-ni-dia-ni-ubicacio-pel-retorn-mercat-setmanal/20200522175052034559.html


© 2021 clicama

Diari digital de Mollet i el Baix Vallès

Amb la col·laboració 

Generalitat_dep_presidència_LOGO