Imprimir

Mollet en Comú insta a la Generalitat a millorar les ajudes als treballadors autònoms

RD | 14 de d’abril de 2020

Mollet En Comú ha fet pública una nota de premsa on mostra la seva preocupació i decepció amb les mesures plantejades pel Govern de la Generalitat amb relació a les persones que treballen en règim d'autònoms. “Creiem que són insuficients i que no s’ha analitzat prou bé la magnitud de la problemàtica”, diuen.
Després d’analitzar amb profunditat la Resolució TSF/806/2020, de 2 d'abril, per la qual s'aprova la convocatòria d'ajuts per a les persones treballadores autònomes, persona física, per a la compensació de pèrdues econòmiques a conseqüència de la COVID-19, pensen que deixa fora moltes petites empreses, ja que, només la pot sol·licitar l’empresa individual, totes aquelles activitats que podien continuar funcionant amb el decret d’estat d’alarma, no poden demanar aquest ajut i indiquen que si el resultat econòmic (beneficis) de l'autònom del mes de març ha de ser inferior o igual a 950 euros. Si és superior, tampoc es pot sol·licitar l’ajut.
“Com a resultat, la persona autònoma amb aquests 950 euros haurà de pagar totes les despeses que continua tenim com autònom i a més satisfer les necessitats de la seva família i seves. Cal afegir que ha de ser menor a 950, i inferior al 35% del resultat de març 2019. En cas contrari, tampoc es podria sol·licitar l’ajut”, diuen.
També denuncien que l’ajuda és incompatible amb pràcticament qualsevol altre ajut.
“Davant aquesta realitat tan dura, instem a l’adopció de noves mesures per tal de donar sortida i acollida a la situació de les persones en règim d’autònom, per tal que puguin tirar endavant”, demanen des de Mollet en Comú.

Podeu veure aquest article en la següent adreça /articulo/politica/mollet-comu-insta-generalitat-millorar-ajudes-als-treballadors-autonoms/20200414165717034436.html


© 2020 clicama

Diari digital de Mollet i el Baix Vallès

Amb la col·laboració 

Generalitat_dep_presidència_LOGO