Imprimir

Mollet en Comú demana que es reconegui amb un carrer a Neus Català i Anna Bosch

clicama | 12 de de gener de 2021

El Grup Municipal de Mollet en Comú ha presentat una moció per tal que el nomenclàtor de la ciutat reconegui les figures de Neus Català i a la primera alcaldessa democràtica de la ciutat, Anna Bosch.

Recentment una comissió ciutadana va començar a mobilitzar-se amb l’objectiu que la supervivent dels camps de concentració nazis, Neus Català tingués un reconeixement a la nostra ciutat en forma de carrer o d’espai públic. El grup municipal de Mollet en Comú ha decidit portat aquesta reclamació al ple en forma de moció que pugui ser aprovada pel conjunt del consistori molletà.

Aprofitant aquesta situació, segons han informat des de Mollet en Comú, tornaran a demanar que també l’Anna Bosch tingui un homenatge d’aquest tipus al nomenclàtor de la ciutat.

En aquest cas la petició s’ha formulat en diverses ocasions els últims anys tant per part de partits municipals presents al ple com d’altres formacions i entitats de la ciutat. De fet, a la passada legislatura, el llavors grup municipal de Canviem Mollet va fer la proposta concreta a la comissió de nomenclàtor que la Biblioteca Municipal de Can Mulà tingués el nom d’Anna Bosch.

«El cas és que des del govern municipal no s’ha fet cap actuació en cap sentit en els últims anys davant aquestes reclamacions», comenten des de Mollet en Comú en un comunicat.

Mollet en Comú vol posar l’accent en la importància, des d’un punt de vista democràtic, de l’homenatge a aquestes dues dones lluitadores. «Reivindicar la seva memòria és preservar i transmetre valors fonamentals que la nostra societat necessita: la justícia social, les llibertats democràtiques, la igualtat d’homes i dones, el progrés i la pau», diuen.

Podeu veure aquest article en la següent adreça /articulo/politica/mollet-comu-demana-es-reconegui-amb-carrer-neus-catala-i-anna-bosch/20210112164414035213.html


© 2021 clicama

Diari digital de Mollet i el Baix Vallès

Amb la col·laboració 

Generalitat_dep_presidència_LOGO