Imprimir

Mollet en Comú celebra un acte amb regidors de totes les legislatures per commemorar els 40 anys d’Ajuntaments democràtics

Redacció | 04 de d’abril de 2019

Marina Escribano ha reivindicat el llegat del PSUC a Mollet

Aquest dimecres 3 d’abril, coincidint amb el dia exacte en el qual van tenir lloc el 1979, les primeres eleccions municipals democràtiques després de la dictadura franquista, Mollet en Comú va voler reivindicar aquests 40 anys de democràcia als ajuntaments amb un acte públic al Casal Cultural de Mollet.


L’acte va comptar amb la presentació de qui fou alcaldessa de la ciutat pel PSUC entre 1983 i 1987, Carme Coll i Truyol, qui va explicar el context històric i els reptes als quals es van haver d’enfrontar en les dues primeres legislatures municipals, i que han dibuixat la ciutat que coneixem. En aquest sentit, va voler reivindicar la figura de la seva predecessora al càrrec i companya de files, l’Anna Bosch, primera alcaldessa democràtica de Mollet (1979-1983), tristament desapareguda ara fa 10 anys.


Precisament, amb la voluntat de reflectir aquella època d’efervescència, canvi i mobilitzacions socials, es va fer al passi del documental El dia que va girar la truita", gravat l’any 1979 en Super8 i centrat en la campanya electoral a Mollet d’aquell any, que va suposar la històrica victòria del PSUC i va atorgar la vara d’alcaldessa a l'Anna Bosch, provocant nombroses reaccions d’emotivitat entre el públic assistent.
En aquesta línia es va voler homenatjar també als antics regidors i regidores de totes les legislatures que han representat durant aquests 40 anys l’espai polític hereu del PSUC al consistori municipal, amb l’entrega a cadascú d’una litografia feta expressament per a l’ocasió pel reconegut artista molletà, Fer.


L’acte va finalitzar amb la intervenció de la cap de llista de Mollet en Comú a les pròximes eleccions municipals, Marina Escribano Maspons, qui va voler reivindicar el llegat del PSUC, donant les gràcies i reconeixent la feina feta a totes les persones que han treballat des d’aquest espai per restablir i consolidar la democràcia a la nostra ciutat després de la dictadura. En aquest sentit, va fer una crida per, igual que va fer la gent del PSUC fa 40 anys, “vèncer de nou a la por i la resignació, i recuperar la il·lusió i la consciència de classe per a fer de Mollet la ciutat que mereixen tots i cadascun dels seus ciutadans i ciutadanes”.

Podeu veure aquest article en la següent adreça /articulo/politica/mollet-comu-celebra-acte-amb-regidors-totes-legislatures-per-commemorar-els-40-anys-d-ajuntaments-democratics/20190404113139032762.html


© 2020 clicama

Diari digital de Mollet i el Baix Vallès

Amb la col·laboració 

Generalitat_dep_presidència_LOGO