Imprimir

Mollet celebra la revetlla de Sant Joan

clicama | 26 de de juny de 2011

Els gegants van acompanyar la flama del Canigó fins a la plaça Catalunya.

La revetlla popular de Sant Joan a Mollet va començar a les 19.30 a la Plaça Catalunya amb una audició de sardanes a càrrec de la Cobla Sabadell, organitzada per l’entitat Tradicions i Costums, que va estrenar una  peça dedicada a Joan Codina. Durant l’acte, Codina, membre de Tradicions i Costums va admetre que la proposta li havia agradat molt. Poc després, va arribar la flama del Canigó a càrrec del Club Muntanyenc de Mollet, que un any més la va fer arribar des del mític cim. 


La cercavila de gegants va acompanyar a la flama per alguns dels carrers més emblemàtics de la ciutat. Uns dels membres del Club Muntanyenc de Mollet, Manel Olivé, va explicar com havia estat l’experiència: “Al principi ens va costar pujar perquè hi havia molta boira, però un cop al cim vam poder gaudir d’un sol esplèndid”. Acte seguit, es va procedir a la lectura del manifest a càrrec de Jaume Codina, un molletà vinculat a la ciutat i a les seves tradicions. 


A banda d’encendre la foguera de Mollet, la banda també va servir per encendre la d’altres municipis veïns. Els Castellers de Mollet també van participar en la festa amb un pilar de cinc que donava pas als molletans a gaudir de la revetlla.


A la nit, el parc de Ca l’Estrada va acollir la revetlla de Sant Joan que organitza l’Ajuntament amb diverses entitats molletanes com ara el Club Muntanyenc, Castellers, Colla Gegantera, Mollet amb Cuba i Morats i Torrats. El sopar popular va començar a les 22h amb un servei de bar a càrrec de Mollet amb Cuba i de la Colla dels Morats. A les 23h, Jaume Codina va fer l’encesa de la foguera. La festa es va allargar fins a altes hores de la matinada amb la música d’un dj. Cal destacar que l’Hospital de Mollet no va registrar incidències remarcables. Dels vuit casos que van atendre durant la nit, set van ser donats d’alta en poques hores. Només un pacient va haver de ser traslladat a la Vall d’Hebron per cremades greus.
Podeu veure aquest article en la següent adreça /articulo/societat/mollet-celebra-revetlla-sant-joan/20110626211559001734.html


© 2020 clicama

Diari digital de Mollet i el Baix Vallès

Amb la col·laboració 

Generalitat_dep_presidència_LOGO