Imprimir

La bona sort

Glòria Isern |

Glòria Isern | 04 de de desembre de 2019

Fa uns dies vaig tenir la sort d’assistir a la xerrada magistral que ens varen fer Fernando Trias de Bes i l’Alex Rovira, autors del llibre “La bona Sort”  amb motiu dels  15 anys que es va publicar  i ja porten més de 4 milions d’exemplars venuts ( jo fa 13 anys que el vaig llegir i el guardo junt amb altres llibres, objectes, records que m’acompanyen al llarg de la vida ).

Narrada en forma de rondalla, és la historia de dos cavallers que s’endinsen al bosc màgic en la recerca del trèvol que els hi ha de  proporcionar una sort il·limitada... ens convida a la reflexió i prendre consciencia que “només triomfa en el món qui s'aixeca i cerca les circumstàncies, i les crea si no les troba”.

Dit això, segur que molts de nosaltres ara mateix ens estem preguntant si a la nostre vida em tingut/tenim sort. El que entenem per bona sort podrà ser molt relatiu, segons per qui, per la seva situació personal, les seves creences, valors, tindrà una resposta o altre, ... i si aquesta és compartida amb els amics/familiars encara donarà més joc.

I precisament aquest llibre ens parla de la diferencia entre la sort i tenir bona sort:

que  la sort no dura massa temps, perquè no depèn de nosaltres, la bona sort la crea un mateix, per això dura sempre. Molts són els que volen tenir bona sort, però pocs els que decideixen anar per ella, és responsabilitat nostre. Si ara no tens bona sort tal vegada sigui perquè les accions són les de sempre, cerca en els petits detalls circumstàncies aparentment innecessàries... però que poden ser imprescindibles perquè la bona sort arribi. És convenient crear noves circumstàncies i no només pensant amb el teu propi benefici sinó  també amb els altres, tots guanyem.  Als quals només creuen en l'atzar, crear circumstàncies els resulta absurd, ningú pot vendre't sort...

Per la part que em toca, sé que tot dependrà de mi, que és la meva responsabilitat voler canviar les coses, que he de crear les circumstancies, tenir paciència , confiar, que no és qüestió  de sort o atzar...o no.

 No hi ha rés fàcil però tampoc impossible. 

Podeu veure aquest article en la següent adreça /opinion/gloria-isern/la-bona-sort/20191204111337033971.html


© 2020 clicama

Diari digital de Mollet i el Baix Vallès

Amb la col·laboració 

Generalitat_dep_presidència_LOGO