Imprimir

L’Ajuntament de Mollet decretarà l’emergència climàtica a partir de l’1 de gener de 2020

RD | 25 de de juliol de 2019

Una de les mesures és ampliar la zona 30
Una de les mesures és ampliar la zona 30

L’Ajuntament de Mollet del Vallès decretarà l’emergència climàtica a la ciutat a partir de l’1 de gener de 2020. Per fer-hi front, s’activarà un paquet de mesures urgents que se sumaran a les diferents actuacions que fa anys ja s’apliquen.

 

“Amb aquesta iniciativa, l’Ajuntament de Mollet referma el seu compromís en la lluita contra la crisi climàtica i la defensa de les actuacions a nivell local per assolir, entre d’altres, el compromís de la Unió Europea de reduir l’any 2030 les emissions de gasos d’efecte hivernacle (en relació als nivells de 1990) com a mínim en un 40% i arribar, també com a mínim, a una quota del 27% d’energies renovables i de millora de l’eficiència energètica”, expliquen des del Govern de Mollet.

 

Les actuacions que es duran a terme estaran centrades especialment en l’àmbit de la mobilitat, l’urbanisme, els entorns escolars, la gestió de residus o la bonificació fiscal municipal per al foment de l’eficiència energètica.  

 

Algunes de les mesures previstes 

 

 •          Ampliar el nombre de zones 30 i de vianants amb l’objectiu de crear més àrees de baixes emissions.
 •          Continuar amb la renovació progressiva de la flota de vehicles municipals fins arribar al 100% de vehicles d’energia verda
 •          Ampliar els punts de càrrega elèctrica a la ciutat.
 •          Desenvolupar a través de l’Oficina d’Eficiència Energètica i Sostenibilitat Municipal campanyes de sensibilització, formació i foment de la cultura energètica a la ciutat.
 •          Fomentar l’autoconsum elèctric als habitatges, als polígons conjuntament amb el món empresarial i també als equipaments municipals per millorar l’eficiència energètica i apostar per la contribució mediambiental.
 •          Difondre bonificacions fiscals municipals per al foment de l’eficiència energètica: vehicles ecològics, rehabilitació energètica d’edificis i projectes d’autoconsum energètic.
 •          Incloure a la redacció del Pla d’Ordenació Urbanística de Mollet (POUM) mesures que previnguin la sostenibilitat i l’eficiència energètica a les construccions i els espais públics.
 •          Instal·lar punts de càrrega per vehicles elèctrics amb l’objectiu que hi hagi un a cada barri.
 •          Aprofundir en la implantació d’accions d’eficiència energètica en les instal·lacions i serveis municipals prioritzant canvis d’hàbits per reduir el consum energètic
 •          Introduir millores en el Pla d’acció d’energia sostenible de la ciutat per contribuir a la reducció del canvi climàtic i a l’eficiència energètica.
 •          Potenciar la mobilitat de baix impacte ambiental amb la creació d’una xarxa de circuits saludables i itineraris per fer a peu i amb bicicleta.

 

Podeu veure aquest article en la següent adreça /articulo/politica/l-ajuntament-mollet-decretara-l-emergencia-climatica-partir-l-1-gener-2020/20190725134234033407.html


© 2019 clicama

Diari digital de Mollet i el Baix Vallès

Amb la col·laboració 

Generalitat_dep_presidència_LOGO