Imprimir

L’Ajuntament de Mollet anuncia que no obrirà les Escoles Bressol Municipals a la Fase 2

RD | 01 de de juny de 2020

Imatge de l'Escola Bressol Municipal La Xarranca
Expliquen que no procediran a la reobertura amb les actuals condicions fixades pel Departament d’Educació

L’entrada en la Fase 2 de la desescalada –que a Mollet del Vallès es produirà el pròxim dia 8 de juny si el Ministeri de Sanitat ho autoritza- permet la reobertura de les escoles bressol. A manca d’una setmana, però, l’Ajuntament de Mollet del Vallès ha anunciat que ha decidit que no obrirà les Escoles Bressol Municipals mentre el Departament d’Educació mantingui les actuals condicions de reobertura. Pel consistori molletà, aquestes condicions no garanteixen la seguretat sanitària dels infants, les seves famílies i dels docents, trenca el model educatiu establert i tampoc facilita la reconciliació familiar i laboral.


L’Ajuntament de Mollet vol deixar clar que el principal criteri que ha portat a prendre aquesta decisió és la seguretat dels infants, les seves famílies i els docents, i els criteris de reobertura marcats per la Generalitat, segons el regidor d’Educació Raúl Broto, “no ens ofereixen garanties per protegir i salvaguardar aquesta seguretat”.


Raúl Broto, també ha justificat aquesta decisió pel fet que les condicions indicades pel Departament d’Educació “tampoc permeten la continuïtat del nostre projecte pedagògic, basat a potenciar les capacitats d’autonomia i descoberta dels infants”. Per Broto, després d’aquest llarg període en el qual els infants no han pogut anar a les escoles “el retorn en aquestes condicions no és adient si tenim en compte, per exemple, que els infants no podran reconèixer a la seva docent referent, ja que serà obligatori l’ús de mascaretes, ni podran jugar o interactuar amb els seus companys i companyes”. A més, “la reduïda ràtio d’alumnes per aula que es planteja pot provocar que els infants s’hagin de reubicar en grups, espais i amb un professorat diferents de l'habitual amb totes les conseqüències negatives que això pot provocar”.


En referència a la conciliació laboral i familiar, per l’Ajuntament de Mollet, l’horari establert de 9h a 13h i l'obligació d’esglaonar l’entrada dels grups amb 15 minuts de diferència, fan complicat preveure que aquesta conciliació de les famílies es pugui dur a la pràctica.


Fins i tot, encara que es decidís ampliar aquest horari fins a la tarda, Raúl Broto recorda que “no veiem la possibilitat d’oferir el servei de menjador amb les condicions sanitàries i de seguretat adients”.


L’Ajuntament de Mollet també ha informat que algunes famílies ja li han fet arribar que amb aquestes condicions no tenen la voluntat de portar als seus fills a les escoles durant aquest període provisional de reobertura.

Podeu veure aquest article en la següent adreça /articulo/societat/l-ajuntament-mollet-anuncia-obrira-escoles-bressol-municipals-fase-2/20200601125313034585.html


© 2021 clicama

Diari digital de Mollet i el Baix Vallès

Amb la col·laboració 

Generalitat_dep_presidència_LOGO