Imprimir

El Jutge absol una activista de la PAH de Mollet que va participar en una ocupació bancària

clicama | 20 de de novembre de 2020

El jutjat penal 25 de Barcelona ha absolt els vuit activistes de la PAH per ocupar una oficina del BBVA a Barcelona el 2017. Entre ells hi ha la veïna de Mollet Ainhoa Lafuente. Recordem que la fiscalia els demanava dos anys de presó i 900 euros de multa per un presumpte delicte d'invasió de local públic i un delicte lleu de danys. La fiscalia va mantenir l’acusació tot i que el banc havia retirat la denúncia. Des de la PAH s’ha considerat que aquesta és una “Victòria del moviment per l'habitatge en front a la repressió de la fiscalia” i han considerat que aquest era el resultat que esperaven del judici.

La jutge Maria Lluïsa Maurel considera que no s'ha pogut acreditar cap tipus de violència o intimidació exercida pels acusats, ni tampoc els danys que el Ministeri Fiscal assegurava que havien provocat.

L'ocupació es va produir a l'oficina situada al barri de Sant Andreu, en el marc d'una acció convocada per la PAH. L'objectiu era reclamar l'aturada de diversos desnonaments en pisos propietat del banc així com negociar dacions en pagament en casos d'impagaments hipotecaris. L'ocupació va durar menys de 48 hores i la jutge considera provat que el banc va permetre la presència dels activistes mentre durava la negociació.

Podeu veure aquest article en la següent adreça /articulo/politica/jutge-absol-activista-pah-mollet-va-participar-ocupacio-bancaria/20201120172001035047.html


© 2021 clicama

Diari digital de Mollet i el Baix Vallès

Amb la col·laboració 

Generalitat_dep_presidència_LOGO