Imprimir

“I vet aquí... que van néixer les gitanes!”

RD | 10 de de març de 2020

conte de les Gitanes de Parets
conte de les Gitanes de Parets
La Colla del Ball de Gitanes de Parets ha editat un conte, amb el text de la Mercè Alcayna i les il·lustracions de Rosa Vila, que ens explica com podria haver estat la història d'aquest ball tan típicament català i de com va arribar a Parets del Vallès.

L'Associació compleix, aquest 2020, 45 anys continuats, tot i que les Gitanes de Parets tenen més de 135 anys d'història al poble. Aquest conte s'està presentant a les escoles del municipi, amb l'objectiu d'acostar el ball de Gitanes als més joves de Parets i, que s'engresquin a ballar-les.
La història és creada per la Mercè Alcayna que li posa imaginació en com podria haver estat l'origen d'aquest ball a Parets i al Vallès. Les il·lustracions de la mà de la Rosa Vila, posen imatge i color a la història. Ha estat imprès per la Impremta Farrés.
El conte "I vet aquí... que van néixer les gitanes", es pot trobar a les escoles de Parets, a les dues biblioteques del poble i també a la pròxima festa de Sant Jordi al mes d'abril.

Podeu veure aquest article en la següent adreça /articulo/cultura/i-vet-aqui-van-neixer-gitanes/20200310135659034320.html


© 2020 clicama

Diari digital de Mollet i el Baix Vallès

Amb la col·laboració 

Generalitat_dep_presidència_LOGO