Imprimir

El govern de Mollet destinarà més d’1,5 milions d’euros extres al Pla per a la protecció social, la reactivació econòmica i l’impuls de l’ocupació

Jordi Abayà | 05 de de maig de 2020

El pla inclou mesures com ajudes directes de fins a 250 euros a famílies afectades per la crisi o eximir a les terrasses del pagament de la resta de l’any

L’Ajuntament de Mollet ha dissenyat un pla per ajudar a pal·liar els efectes de la pandèmia de la Covid-19 a Mollet. Avui l’han presentat i quantificat davants dels mitjans de comunicació locals i comarcals. L’objectiu del Pla, que ascendeix a 1’5 milions d’euros, en paraules de l’alcalde de la ciutat Josep Monràs és posar “tots els recursos que estiguin al nostre abast per no deixar ningú enrere, especialment les persones i les famílies més vulnerables, així com el sector comercial i de serveis”


Aquest mateix divendres, en un ple extraordinari, s’activarà el Pla amb una modificació de partides del Pressupost de 2020 que ascendirà a 500.000 euros. La resta de diners arribarà a les famílies i els negocis de la ciutat mitjançant una gran quantitat d’ajudes directes, bonificacions o no cobraments d’algunes taxes o impostos.


Les ajudes que podran rebre les famílies i els negocis al marge de les que puguin venir d’altres administracions es calcula que beneficiaran més d’11.000 famílies i més de 1.000 comerços i serveis de la ciutat.
Per canalitzar totes les consultes o peticions d’informació que aquest Pla s’ha decidit crear una oficina que comptarà amb un personal específic i un telèfon directe per a consultes.


El 2 tinent Xavier Buzón, ha afirmat que “aquesta oficina d’ajut Covid-19 neix amb la vocació de servei públic per fer l’Ajuntament més proper i facilitar a totes aquelles persones que ho necessitin una informació clara i ràpida sobre les moltes mesures que inclou el Pla ara, i les que inclourà en un futur”.


Aquests recursos són al marge dels 200.000 euros extres que ja s’han invertit en les darreres setmanes i amb els que s’ha donat suport a unes 2.000 persones. També de les decisions que en el futur es puguin prendre fins que millori l’actual situació.


L’alcalde ha afirmat també que en l’actual situació prioritats del Govern del PSC i Podem són les polítiques socials i “arribarem fins al límit legal d’endeutament, si cal, perquè ara la prioritat és ajudar tothom que ho necessiti i superar com més aviat millor la crisi que ens ha deixat el coronavirus.”


PROTEGIR FAMÍLIES, IMPULSAR EL COMERÇ I REACTIVAR L’OCUPACIÓ


El Pla de Protecció Social, Reactivació Econòmica i Impuls de l’Ocupació Covid-19, s’ha dividit en tres eixos: protecció de les persones, Impuls del comerç i serveis de la ciutat i reactivació econòmica i Foment de l’ocupació.


La 1a tinenta d’Alcaldia, Mireia Dionisio, ha explicat que “ara es presenta un primer paquet de mesures econòmiques amb la intenció de donar un primer cop d’efecte per ajudar les persones que s’han vist afectades per la Covid-19 i també per reimpulsar l’economia local. El compromís del govern municipal, és no deixar ningú enrere”.


1. Protecció de les persones. Que ningú es quedi enrere


Aquí s’inclouen ajuts directes i subvencions a famílies i persones afectades per la Covid-19, com per exemple:
- Les mesures es concretaran amb ajudes directes de fins a 250 euros, com un ingrés extra puntual a les famílies, en funció dels seus ingressos, que s’hagin vist afectades econòmicament per la Covid-19
- L’increment dels supòsits de subvenció d’IBI per ampliar el nombre de persones destinatàries d’aquesta ajuda municipal.
- L’increment dels supòsits de la subvenció municipal pel pagament del lloguer passant de 100 a 150 euros d’ajuda tenint en compte només el criteri de renda i traient el topall de l’edat, per ampliar el nombre de persones destinatàries, i s’establirà un nou supòsit per protegir a les persones que han estat afectades econòmicament pel Covid-19.
- S’establirà una ajuda complementària amb les ajudes de lloguer que pugui treure la Generalitat i l’Estat pel mateix concepte, de fins a 150€/mes, i la xifra estarà en funció de l’atorgament de la Generalitat/Estat fins a complementar com a màxim l’import de lloguer mensual.


2. Impuls del comerç i serveis de la ciutat i reactivació econòmica


Aquí s’inclouen ajuts directes i subvencions a comerços per fomentar la reactivació econòmica, com per exemple:
- Ajut de 200 euros al comerç i serveis locals si la seva activitat ha estat tancada durant l’Estat d’alarma, i de 100 euros si es tracta d’una activitat no suspesa i no essencial que hagi vist reduït els seus ingressos en 50%;
- Eximir de la taxa d’ocupació de taules i cadires, per la resta de l’any 2020.
- Eximir de la taxa de recollida de residus comercials per la resta de l’any 2020;


3. Foment de l’ocupació


Aquí s’inclouen mesures que fomentaran la creació d’ocupació a la ciutat, la més destacada de les quals és l’increment de contractació de persones en els plans d’ocupació municipal, o ajudes al sector empresarial per a la contractació de persones en atur, entre d’altres.

Podeu veure aquest article en la següent adreça /articulo/politica/govern-mollet-destinara-mes-d-15-milions-d-euros-extres-pla-per-proteccio-social-reactivacio-economica-i-l-impuls-l-ocupacio/20200505172622034502.html


© 2020 clicama

Diari digital de Mollet i el Baix Vallès

Amb la col·laboració 

Generalitat_dep_presidència_LOGO