Imprimir

El Govern aprova el trasllat dels jutjats de Mollet al nou edifici de Can Fàbregas

RD | 06 de de setembre de 2019

El Departament de Justícia espera que puguin funcionar en el nou indret abans de finalitzar l’any

El darrer Consell Executiu de juliol va aprovar el tràmit per traslladar els jutjats de Mollet del Vallès a l’edifici de Can Fàbregas. El Departament de Justícia ha llogat el local per un import de 29.000 euros mensuals, que pagarà durant 20 anys. Amb aquest tràmit, va quedar aprovada la despesa de 10.008.651 milions d’euros per fer front a les mensualitats dels pròxims 20 anys. D’aquesta manera, el Govern garanteix que els pressupostos de les dues pròximes dècades disposin sempre d’una partida per al lloguer del local.

Les obres d’adequació van començar el passat desembre i marxen sobre el calendari previst, segons ha informat la Generalitat i la previsió és que les instal·lacions entraran en funcionament abans d’acabar l’any.

Les obres van a càrrec del propietari de l’edifici. Justícia hi instal·larà el mobiliari i els equips informàtics.

El nou edifici permetrà agrupar en un mateix espai els jutjats i el Registre Civil, que actualment estan ubicats en diferents punts de la ciutat. Can Fàbregas disposarà de 2.800 m2 de superfície en dues plantes: planta baixa (1.408 m2) i planta primera (1.391 m2). En total, els jutjats de Mollet guanyaran uns 700 m2 d’espai respecte de les dependències actuals.

El Departament de Justícia, d’altra banda, ha traslladat a la Direcció General de Patrimoni la proposta de llogar 500 m2 més d’espai de Can Fàbregas per poder ubicar-hi la Fiscalia. La resolució, però, arribarà el 2020, quan l’edifici ja estigui en funcionament.

Els jutjats actuals del carrer d’Anselm Clavé no compleixen les condicions necessàries per prestar un bon servei. Amb el trasllat al nou edifici, el Departament resol els problemes de deteriorament i falta d’espai de les instal·lacions actuals, que, per exemple, no disposen d’espais imprescindibles, com una zona de custòdia de presos i detinguts. El trasllat, de fet, és una petició llargament reivindicada pels professionals.

Can Fàbregas, en canvi, disposarà d’uns espais més amplis i diàfans que milloraran la confortabilitat i la seguretat dels professionals i dels ciutadans, amb circuits diferenciats per protegir les víctimes i els testimonis. Tot l’edifici serà accessible per a persones amb mobilitat reduïda. El partit judicial de Mollet del Vallès presta servei a una població de més de 106.000 habitants de set municipis del Vallès Oriental.

Podeu veure aquest article en la següent adreça /articulo/societat/govern-aprova-trasllat-dels-jutjats-mollet-nou-edifici-can-fabregas/20190906102904033603.html


© 2020 clicama

Diari digital de Mollet i el Baix Vallès

Amb la col·laboració 

Generalitat_dep_presidència_LOGO