Imprimir

El Fòrum de Síndics demana als ajuntaments que donin instruccions clares a les policies municipals per garantir els Drets de Ciutadania durant l'estat d'alarma

RD | 24 de d’abril de 2020

Controls de la policía a Mollet
Controls de la policía a Mollet

El Fòrum de Síndics, Síndiques, Defensors i Defensores Locals (FòrumSD) del que forma part el Síndic Personer de Mollet Lluís Martínez Camps demana als ajuntaments que disposen d’un cos local de seguretat que transmetin als agents instruccions clares sobre les condicions del confinament i el desconfinament de la ciutadania en el procés de desescalada de l’alarma sanitària per Covid-19. L’entitat fa aquesta petició després que algunes de les 47 sindicatures catalanes i espanyoles que agrupa hagin registrat els últims dies queixes en relació a multes per presumpte trencament del confinament i també amb vista al permís de sortida de menors que entrarà en vigor aquest diumenge.

“La poca claredat dels supòsits que permeten als veïns i veïnes poder sortir al carrer ha fet incrementar, en les últimes setmanes, el nombre de queixes sobre multes per vulneració del confinament, en alguns casos amb arguments arbitraris”, expliquen des del Fòrum.
Per evitar aquesta situació, sobretot ara que els menors podran sortir acompanyats d’adults, el FòrumSD demana a les Administracions que deixin clars els criteris amb els quals es pot sortir del domicili tant a la mateixa ciutadania com, principalment, als agents locals de seguretat amb potestat per interposar multes, de forma que es minimitzi la subjectivitat de les sancions.

“Hi ha temes que no s’han explicat amb prou claredat, com les sortides dels majors de catorze anys; i aspectes la decisió dels quals es deixa en mans de la ciutadania, com l’ús de mascaretes o guants en les sortides familiars. Cal que tot plegat s’expliqui més concretament per evitar tant un possible excés de zel policial com conflictes entre la mateixa ciutadania”, explica Eva Abellan, presidenta del FòrumSD i Síndica Municipal de Greuges de Sabadell.

“En l’arrel de tot plegat –continua—hi ha la necessitat, reclamada aquesta mateixa setmana per diferents institucions internacionals, que les mesures per contenir la pandèmia de Covid-19 siguin compatibles amb els Drets Humans i, en el nostre cas concretament, amb els Drets Humans a la Ciutat”.

Podeu veure aquest article en la següent adreça /articulo/politica/forum-sindics-demana-als-ajuntaments-donin-instruccions-clares-policies-municipals-per-garantir-els-drets-ciutadania-durant-lestat-dalarma/20200424174912034476.html


© 2021 clicama

Diari digital de Mollet i el Baix Vallès

Amb la col·laboració 

Generalitat_dep_presidència_LOGO