Imprimir

Es presenta l'Abans, 52 fascicles de fotografies de Parets entre els anys 1890 i 1976

Redacció | 06 de d’octubre de 2018

Fotografies de Parets dels anys 1890-1976
Fotografies de Parets dels anys 1890-1976

El primer fascicle és gratuït, els següents costen 3,10 € cadascun

Aquest divendres s'ha presentat al teatre Can Rajoler de Parets el primer fascicle de la col·lecció fotogràfica L'Abans, una publicació que recull imatges del municipi entre els anys 1890 i 1976. A l'acte ha intervingut l'Alcalde de Parets, Francesc Juzgado, el Coordinador de la col·lecció L'Abans, Jaume Alcázar, i l'autor i el documentalista del projecte, Josep Maria Tarrés i Jaume Anfruns.

L'Abans és una col·lecció que compta amb més de 100 volums editats. Recull la memòria i la fotografia històrica dels pobles de Catalunya i de les Balears entre el final del segle XIX i el segon terç del segle XX. El primer fascicle ja es pot recollir de forma gratuïta a diferents llibreries de Parets i la resta de fascicles, fins a completar els 52 que componen el llibre complet amb més de 2.500 fotografies del Parets d'abans, es podran adquirir al preu de 3,10 €.

L'Abans 2

"Una casa de pagès amb vaques, porcs i gallines; Can Codina; una casa en el Raval de fa 150 anys; el restaurant el Jardí o la plaça de la Vila" són algunes de les zones que es podrà veure en aquest primer fascicle tal com ha explicat el documentalista d'aquesta edició, Jaume Anfruns. En fascicles posteriors sortirà una de les imatges més esperades per tothom: l'antiga església del municipi just en el moment després de cremar-se.

L'Abans 5 L'Abans 6 L'Abans 7

Quines imatges sortiran en els fascicles?
La gran majoria d'imatges són inèdites, cedides per veïns de Parets, que han construït la història del poble. El volum de Parets del Vallès és un llibre que recull fotografies representatives de la ciutat entre els anys 1890 i 1976. Durant tots els fascicles, que estaran ordenats per temàtica, es podran veure fotografies molt antigues del municipi on sortirà la gent, la manera de viure, els costums, les tradicions i les festes, i també els paisatges, els edificis i els monuments més emblemàtics.

L'Abans 4 L'Abans

Durant tots els fascicles sortiran fotografies del carrer Major, Ferrer i Guàrdia, carrer del Sol, Sant Joan, Ponent, Sant Esteve, avinguda Catalunya, Camp de les peces, l'Escorxador, Corefo, avinguda Espanya, Estació i una quarantena més. A més també sortiran fotografies de festes i tradicions com ara la celebració del Nadal, Cap d'Any, Ball de Gitanes, Revetlla de Sant Joan o la Festa Major, així com imatges de l'església, cossos de seguretat, cerimònies religioses o entitats culturals. Altres fotografies que es mostraran fan referència a la música, comerços, transport, fàbriques, la Linera entre altres, escoles, la vida de pagès, mercats, oci i esports.

Els autors volen fer una crida a la població per tal que aportin imatges de particulars i d'entitats que il·lustrin la vida quotidiana, associativa, esportiva, industrial, urbanística, educativa i festiva del municipi tal com van explicar durant la presentació del primer fascicle.

L'Abans presentació

El primer exemplar és gratuït
Només cal anar a les llibreries i papereries de Parets i demanar la col·lecció L'Abans. Els comerciants lliuraran el fascicle de presentació, cobertes, guardes i sobrecobertes gratuïtament. Els següents fascicles setmanals tindran un preu de 3,10 €.

Durant la presentació s'ha projectat un audiovisual de 10 minuts en què s'han pogut veure exemples d'imatges que sortiran en pròxims fascicles.

Podeu veure aquest article en la següent adreça /articulo/cultura/es-presenta-labans-52-fascicles-fotografies-parets-enls-anys/20181006121113031810.html


© 2021 clicama

Diari digital de Mollet i el Baix Vallès

Amb la col·laboració 

Generalitat_dep_presidència_LOGO