Imprimir

ERC de Mollet realitza en solitari un homenatge a Companys per commemorar els 80 anys del seu afusellament

clicama | 16 de d’octubre de 2020

L’Ajuntament de Mollet havia suspès ja l’acte de les entitats i també va desconvocar l’acte de petit format que havia previst

ERC de Mollet del Vallès va organitzar aquest dijous 15 d'octubre un acte especial per commemorar els vuitanta anys de l'afusellament del president Companys.

L’acte que es va fer a la tarda al monument als Immolats per la Llibertat de Catalunya que hi ha al Parc Lluís Companys va consistir en la lectura d’un manifest per la presidenta local d’ERC Meritxell Humbert qui va repassar fets de la vida del president afusellat i va recordar que “Espanya encara ho ha demanat perdó” per aquest fet. Humbert també va dir que amb “l’afusellament de Companys volien afusellar un poble i no ho van aconseguir”.

Posteriorment va parlar Pere Fortuny, fill de l'alcalde afusellat Josep Fortuny i president de l'Associació Promemòria als Immolats per la Llibertat de Catalunya, qui va mostrar el seu pessimisme en què es pugui avançar en temes com l’anul·lació del judici dels represaliats per la dictadura de Franco amb la nova llei de memòria històrica. “No crec que es pugui avançar gran cosa”, després de recordar les diverses accions que la seva entitat porta fent des de l’any 1976 davant de successius governs.

L’acte va finalitzar amb un petit recital poètic i el cant dels segadors.

Ja la setmana passada l’Ajuntament de Mollet va anunciar que anul·lava per la Covid-19 la tradicional ofrena d’entitats i ciutadania a davant del monument de Lluís Companys que es fa a la ciutat tots els 15 d’octubre. Tot i això es mantenia una ofrena floral en format reduït en la qual havien de participar l’alcalde de Mollet, Josep Monràs, i el president de l’Associació Promemòria als immolats per la Llibertat de Catalunya, Pere Fortuny. Ahir mateix, segons va explicar Fortuny, l’Ajuntament va anul·lar aquest acte davant de les noves disposicions pel coronavirus i un funcionari municipal es va encarregar de dipositar la tradicional ofrena floral davant del monument. Fortuny va indicar que cada institució feia una lectura diferent de les restriccions anti-Covid-19 i va recordar que aquell mateix matí ell havia participat en el fossar de la pedrera de Barcelona en l’Homenatge a Companys en el qual van assistir una part de les autoritats catalanes, entre elles els membres del Govern.

Podeu veure aquest article en la següent adreça /articulo/politica/erc-mollet-realitza-solitari-homenatge-companys-per-commemorar-els-80-anys-seu-afusellament/20201016114638034913.html


© 2020 clicama

Diari digital de Mollet i el Baix Vallès

Amb la col·laboració 

Generalitat_dep_presidència_LOGO