Imprimir

Entrevistem l'Anna Dalmau, Secretària de la Colla de Gegants de Parets

Redacció | 28 de de juliol de 2018

La Colla de Gegants iniciant la Festa Major
La Colla de Gegants iniciant la Festa Major

"La gent s'encomana del bon rotllo que hi ha a la colla"

Heu tingut un inici espectacular.
Sí, hem estat assajant durant unes setmanes i, de fet, vam fer uns assajos oberts perquè la gent pogués venir a veure'ns. La gent va poder veure com és un assaig, com preparem l'espectacle. La gent va poder estar en contacte amb els gegants, veure'ns per dins i conèixer la feina de la colla de gegants. Ha estat una experiència molt gratificant i repetirem el pròxim any.

Ja fa molts anys que feu la Pedra del Diable, tot i això, es necessita una gran preparació.
Sí, tot i que estem tot l'any pensant en la Pedra del Diable, durant tot el mes de juliol s'assaja de manera intensa perquè sempre cal polir coses; moviments i escenes. Els directors de l'obra volen que els gegants arribin a interpretar el diàleg. Ens ho prenem com una obra de teatre amb actors reals tot i que són gegants. Els considerem actors d'una obra de teatre i hem de fer que cobrin vida.

Aquest any han tornat a participar la colla de Gitanes de Parets.
El ball de gitanes va ser una gran aposta, va ser una iniciativa seva i ens va agradar molt. Vam incorporar l'entitat sense que la llegenda perdés la seva essència. Vam fer una coreografia magnifica que fa que se't posi la pell de gallina.

I el dissabte ens espera l'albada del gall.
El gall el portarà tres noies molt joves de la colla d'uns 13 i 14 anys i van començar a assajar i s'ho han agafat com un repte i una responsabilitat. Han dissenyat les coreografies i les veureu en acció tant a l'Albada del Gall com en el Toc d'Inici. Dissabte 28

Tenim alguns carrers de Parets en obres, afectarà alguna de les activitats als Gegants?
Intentarem que no afecti molt, ja està tot parlat amb l'Ajuntament i no creiem que hi hagi cap problema. La passejada és una de les activitats que més il·lusió ens fa, perquè passegem pel poble i veus com la gent està esperant per veure les figures. És molt divertit fer aquestes passejades perquè la gent s'encomana del bon rotllo que hi ha a la colla.

Podeu veure aquest article en la següent adreça /articulo/festa-major/entrevistem-lanna-dalmau-secretaria/20180728084649031215.html


© 2020 clicama

Diari digital de Mollet i el Baix Vallès

Amb la col·laboració 

Generalitat_dep_presidència_LOGO