Imprimir

Les entitats catalanes d’acció social assenyalen al Govern de Mollet pels empadronaments a la ciutat

RD | 22 de de maig de 2020

La PAH denuncia traves municipals a empadronar a les persones que ocupen habitatges

Les entitats catalanes d’acció social assenyalen al Govern de Mollet per la lentitud en els empadronaments a la ciutat. Un estudi de les Entitats Catalanes d’Acció Social (ECAS) posava en evidència que a més de quaranta municipis de Catalunya es registren queixes per problemes amb els seus respectius ajuntaments per empadronar a persones en situacions de vulnerabilitat. Entre aquests municipis hi ha Mollet. Els problemes per empadronar-se que posen els ajuntaments obliga a aquestes persones en situació de vulnerabilitat - perquè no tenen casa o bé papers- a cometre fraus com és pagar quantitats a terceres persones perquè els empadronin a casa seva. La raó d’aquest frau és que sense empadronar-se moltes persones vulnerables no poden accedir a la targeta sanitària, al sistema educatiu o a algunes ajudes.


En el darrer ple municipal Mollet en Comú va expressar la seva preocupació pel fet que es produeixin problemes amb els empadronaments de les persones sense domicili fix a la ciutat i va manifestar que era un problema que cal solucionar. La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) era més concreta i denunciava per via d’un comunicat que alguns ajuntaments vulneren els drets per que posen traves a l’hora d’empadronar persones que estan ocupant un habitatge o viuen en locals o infrahabitatges.


La PAH es fa ressò d’una resolució de l'Institut Nacional d'Estadística i de la Direcció General de Cooperació Autonòmica i Local, que clarifica algunes qüestions en matèria d'empadronament. “És important saber que el nostre Ajuntament no ens pot negar l'empadronament si ens trobem en situació d'ocupació i no disposem de cap contracte, o vivim en un local o un altre tipus d'infrahabitatge”, conclouen.


El regidor d’Atenció a la Ciutadania de Mollet, Juan Torrecillas, en declaracions a Ràdio Mollet quantificava els casos a la ciutat en poc més de 10. Explicava que es tracta de casos que estan parats perquè estan encara en tràmits, en fase de revisió o amb requeriments de documentació. El regidor va voler deixar ben clar que “el consistori no limita ni discrimina a ningú per accedir al padró”. El regidor tanmateix es mostrava obert a reunir-se amb la PAH per estudiar els casos concrets dels ciutadans que ara mateix es troben amb el tràmit del padró aturat.

Podeu veure aquest article en la següent adreça /articulo/politica/entitats-catalanes-d-accio-social-assenyalen-govern-mollet-pels-empadronaments-ciutat/20200522173833034558.html


© 2020 clicama

Diari digital de Mollet i el Baix Vallès

Amb la col·laboració 

Generalitat_dep_presidència_LOGO