Imprimir

Homenatge als paretans Pere Xicota i Projecte Forns, víctimes del nazisme

Redacció | 29 de de novembre de 2019

llanbordes
llanbordes Stolperteine
Els paretans van morir al camp d'extermini de Gusen

Els paretans Pere Xicota Álvarez i Projecte Forns Ninou tindran una llamborda Stolpersteine en la seva memòria i record. Víctimes als camps de concentració nazis.

Aprovada per unanimitat la moció presentada per Ara Parets ERC, Sumem Esquerres a Parets i Parets per la República-JxCAT, en la que demanaven la instal·lació de llambordes Stolperteine en record dels paretans víctimes, empresonats, deportats i morts als camps de concentració nazis, els dos exregidors; Projecte Forns Ninou i Pere Xicota Álvarez.

Stolpersteine és una paraula alemanya que significa "pedres per ensopegar". El projecte Stolpersteine neix l'any 1993 de la mà l'artista alemany Gunter Demnig, que va iniciar la creació de petits monuments, en forma de llamborda, en memòria de víctimes del nazisme. Es tracta d'uns llambordins de 10x10 cm fets de formigó i coberts d'una fulla de llautó amb les dades essencials de la persona gravades. Cada llambordí està fet a mà, un per un, un gest de respecte i d'humanitat que vol explícitament contrastar amb l'exterminació industrialitzada perpetrada pels nazis.

La darrera Junta de Portaveus a l'Ajuntament de Parets, va aprovar posar el nom de Neus Català, Conxita Grangé o de la resta de republicanes deportades i perseguides pel nazisme i feixisme, a un carrer o espai públic de Parets del Vallès.

 

Podeu veure aquest article en la següent adreça /articulo/politica/els-paretans-pere-xicota-alvarez-i-projecte-forns-ninou-tindran-llamborda-stolperstein-seva-memoria-i-record-victimes-als-camps-concentracio-nazis/20191129135342033958.html


© 2021 clicama

Diari digital de Mollet i el Baix Vallès

Amb la col·laboració 

Generalitat_dep_presidència_LOGO