Imprimir

Els nous jutjats de Mollet entraran en funcionament l’11 de novembre

RD | 24 de d’octubre de 2019

El nou edifici dels jutjats de Mollet a Can Fàbregas, ja està pràcticament llest i a punt per entrar en funcionament. Segons han informat fonts del Departament de Justícia, la previsió és que els jutjats de la ciutat ja podran treballar en les noves instal·lacions a partir del dia 11 de novembre.

Les obres d’adequació de l’edifici de Can Fàbregas van començar el passat desembre i han marxat sobre el calendari previst. Les obres han anat a càrrec del propietari de l’edifici. Justícia s’encarrega aquests dies d’instal·lar el mobiliari i els equips informàtics.

El nou edifici permetrà agrupar en un mateix espai els jutjats i el Registre Civil, que actualment estan ubicats en diferents punts de la ciutat. Can Fàbregas disposarà de 2.800 m2 de superfície en dues plantes: planta baixa (1.408 m2) i planta primera (1.391 m2). En total, els jutjats de Mollet guanyaran uns 700 m2 d’espai respecte de les dependències actuals.

L’entrada en funcionament de la nova seu judicial de Mollet permetrà deixar els jutjats actuals del carrer d’Anselm Clavé que no compleixen les condicions necessàries per prestar un bon servei. Amb el trasllat al nou edifici, el Departament resol els problemes de deteriorament i falta d’espai de les instal·lacions actuals, que, per exemple, no disposen d’espais imprescindibles, com una zona de custòdia de presos i detinguts. El trasllat, de fet, és una petició llargament reivindicada pels professionals.

Can Fàbregas, en canvi, disposarà d’uns espais més amplis i diàfans que milloraran la confortabilitat i la seguretat dels professionals i dels ciutadans, amb circuits diferenciats per protegir les víctimes i els testimonis. Tot l’edifici serà accessible per a persones amb mobilitat reduïda. El partit judicial de Mollet del Vallès presta servei a una població de més de 106.000 habitants de set municipis del Vallès Oriental.

El Departament de Justícia ha llogat el local per un import de 29.000 euros mensuals, que pagarà durant 20 anys. El passat mes de juliol el govern va aprovar la despesa de 10.008.651 milions d’euros per fer front a les mensualitats dels pròxims 20 anys. D’aquesta manera, el Govern garanteix que els pressupostos de les dues pròximes dècades disposin sempre d’una partida per al lloguer del local.

PETICIÓ PER AMPLIAR L’ESPAI PER FISCALIA A PARTIR DE 2020

El Departament de Justícia, d’altra banda, ha traslladat ja a la Direcció General de Patrimoni la proposta de llogar 500 m2 més d’espai de Can Fàbregas per poder ubicar-hi la Fiscalia. La resolució, però, arribarà el 2020, quan l’edifici ja estigui en funcionament.
 

 

Podeu veure aquest article en la següent adreça /articulo/societat/els-nous-jutjats-mollet-entraran-funcionament-l-11-novembre/20191024125903033800.html


© 2020 clicama

Diari digital de Mollet i el Baix Vallès

Amb la col·laboració 

Generalitat_dep_presidència_LOGO