Imprimir

La Festa Verda de Can Borrell, referent del medi ambient i la sostenibilitat a Mollet

Redacció | 08 de d’abril de 2018

IMG_7103
IMG_7103

Aquest diumenge se celebran més d'una desena d'activitats per la sostenibilitat i el medi ambient

Elaborar un sabó amb l’oli de la cuina o fer crispetes amb una bicicleta estàtica. Són dues de les activitats que s’han pogut celebrar aquest diumenge durant la Festa Verda, que ha organitzat l’Ajuntament de Mollet del Vallès al parc de Can Borrell. Consulta la galeria d'imatges de la Festa verda.

Al llarg del matí, l’entorn de la Masia Can Borrell s’ha transformat en un parc pel medi ambient i la sostenibilitat amb més d’una desena d’activitats, totes elles adreçades a incidir encara més en el respecte i la preservació del medi ambient.

D’entre les activitats amb més participació hi havia l’elaboració de crispetes mitjançant una bicicleta estàtica. “La màquina de fer crispetes necessita uns 1.000 watts d’energia que s’aconsegueixen mitjançant una bateria que es carrega amb l’energia cinètica que es fa amb els pedals de la bicicleta estàtica”, explica Joseph Mouzou, de Fundesplai, que remarca: “això és podria fer a casa, si es pogués guardar l’energia en una bateria per després distribuir-la”.

També hi havia un hort vertical ecològic, s’han reciclat ampolles de plàstic, tetrabricks i llaunes per plantar-hi llavors, s’han fet xerrades sobre les energies renovables i s’han pogut elaborar sabons naturals. “L’oli de cuina de fregits que ens sobra sempre l’hem de guardar i portar-ho a la deixalleria, però també podem fer sabó amb aquest oli a casa. Si agafem aquest oli, sosa càustica i aigua, podem abocar els tres productes i fer sabó natural, això sí, sempre amb protecció que la sosa ens pot fer mal”, adverteix Helena Porcuna, educadora ambiental del Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Oriental.

A més, durant la jornada també s’ha pogut veure l’exposició de fotografies Gallecs al descobert del fotògraf Cesc Gudayol al Centre Cívic de Can Borrell.

Podeu veure aquest article en la següent adreça /articulo/societat/el-parc/20180408195607030236.html


© 2021 clicama

Diari digital de Mollet i el Baix Vallès

Amb la col·laboració 

Generalitat_dep_presidència_LOGO