Imprimir

Una dona d’aigua, icona de Mollet, presidirà el centre de la ciutat

Jordi Abayà | 30 de de gener de 2019

La Dona d'Aigua ja està situada a la plaça i serà descoberta dissabte
La Dona d'Aigua ja està situada a la plaça i serà descoberta dissabte

L’Ajuntament de Mollet del Vallès inaugurarà aquest dissabte 2 de febrer una dona d’aigua de més de 4 metres a l’espai situat entre el carrer Berenguer III i la Rambla Fiveller, a tocar de l’Avinguda Jaume I. La iniciativa també ha estat pensada amb l’objectiu d’arranjar i millorar aquest espai, un dels més transitats de la ciutat, suprimint, per exemple, barreres arquitectòniques.

Es tracta d’una figura d’una dona d’aigua de color blau i de més de 4 metres de la brollarà aigua pel seus cabells, el seu collaret, així com al seu voltant, des de terra. A més, el cap i les arracades diposaràn d’una tènue llum interior que la faran més atractiva a la nit.

La idea, que amplia el nombre de fonts lúdiques de la ciutat,  ha estat concebuda perquè, especialment els més menuts, es puguin refrescar durant els mesos d’estiu, tal i com ja passa amb d’altres fonts situades, per exemple, al Parc de les Pruneres, a la mateixa Rambla Fiveller o al Parc dels Colors.      

Amb aquesta iniciativa, que és un acord dels pressupostos de 2018, l’Ajuntament també ha volgut ampliar i millorar, amb la supressió de barreres arquitectòniques inclosa, un dels espais més transitats de la ciutat.

L’entorn s’ha posat al mateix nivell de la rambla i comptarà amb la instal·lació d’un petit mur d’acer corten que recull l’espai i  envolta l’escultura amb el lema “Dona d’aigua, Raig de vida, Font d’esperança”.

La figura ha estat elaborada amb fibra de vidre, és ignifuga i ha estat tractada amb un líquid anti grafits.

Les dones d’aigua són un projecte artístic i d’inserció laboral que confecciona  l’Institut Municipal de Serveis als Discapacitats i estan inspirades en éssers mitològics.

Podeu veure aquest article en la següent adreça /articulo/societat/dona-d-aigua-icona-mollet-presidira-centre-ciutat/20190130151940032464.html


© 2021 clicama

Diari digital de Mollet i el Baix Vallès

Amb la col·laboració 

Generalitat_dep_presidència_LOGO