Imprimir

La Diada castellera de la Festa Major inclourà actuacions dels Minyons de Terrassa i dels Xics de Granollers

Jordi Abayà | 12 de d’agost de 2019

La Diada castellera de Festa Major podria ser enguany històrica. D'entrada, per la participació d’una de les millors colles catalanes; Els Minyons de Terrassa i per la millor colla del Vallès Oriental, els Xics de Granollers i d’una colla local, els Castellers de Mollet, que van a més a mesura que avança la temporada.


Els Minyons de Terrassa és considerada una de les millors colles de Catalunya i al llarg dels seus 40 anys d’història ha alçat castells de 8, de 9 i de 10. En la seva darrera actuació, per Les Santes de Mataró, va demostrar el seu alt nivell tècnic i potencial en aixecar i descarregar, entre altres, un 3 de 9 amb folre i un 2 de 9 amb folre i manilles.


Els Xics de Granollers són la colla de referència al Vallès Oriental, ja que en el seu historial tenen ja diversos castells de 7 i alguns de 8. A la Trobada de Colles del Vallès, per motiu de l’Ascensió, on també van participar els Castellers de Mollet van carregar i descarregar un 4 de 8 i també un 2 de 7 i un 7 de 7.


Els Castellers de Mollet, al llarg de la present temporada, segueixen plenament com a colla de set. En la passada Festa Major de Gallecs van carregar i descarregar un 3 7 i un 4 de 7. Els seus castells van millorant a mesura que avança la temporada tot i que encara no s’ha igualat els resultats de la XXVI Diada de Castellers de Mollet, del novembre de l’any passat, on van fer realitat un 5 de 7, un 3 de 7, 4 de 7 i un pilar de 5 carregat.


Els Castellers de Mollet aprofiten sempre la Festa Major per fer passos endavant i el passat any, per la Festa Major, en el seguici i el pregó van entrar a la plaça Prat de la Riba amb un inèdit pilar de 4 caminat. Com ja és tradicional també van fer dos pilars de 4 com ja és tradicional al nostre poble, un Morat i un altre Torrat.


Per la Diada Castellera del 18 d’agost, els Castellers de Mollet han programat tres jornades prèvies d’assaig, dues al Centre Cultural l’Era i la tercera, el 14 d’agost, en plena plaça Catalunya, el que el convertirà en una minidiada castellera. Amb aquesta preparació tècnica prèvia, i amb la presència dels membres de les colles de Terrassa i Granollers, que poden ajudar a fer pinya, esperen poder oferir una gran actuació.

Podeu veure aquest article en la següent adreça /articulo/cultura/diada-castellera-festa-major-incloura-actuacions-dels-minyons-terrassa-i-dels-xics-granollers/20190731124928033531.html


© 2020 clicama

Diari digital de Mollet i el Baix Vallès

Amb la col·laboració 

Generalitat_dep_presidència_LOGO