Imprimir

El curs escolar s’iniciarà a Mollet sense que calguin espais addicionals malgrat les mesures anti-covid-19

clicama | 08 de de setembre de 2020

Educació considera necessari reforçar la neteja dels espais comuns de les escoles

El departament d’Educació ha informat l’Ajuntament de Mollet que la ciutat no calen espais addicionals per a cap centre educatiu de la ciutat. Així el pròxim dilluns dia 14 el curs escolar s’iniciarà a Mollet en els mateixos espais de sempre i sense la necessitat d’habilitar espais addicionals en espais municipals que era una de les incerteses que hi havia davant la necessitat de millorar els protocols de seguretat pel Covid-19. La setmana passada l’Ajuntament de la ciutat va enviar un requeriment a Educació on li demanava resposta davant les diverses incerteses existents sobre l’inici del nou curs escolar.
Segons ha informat l’Ajuntament, Pere Masó, director de Serveis Territorials Maresme-Vallès Oriental, ha contestat algunes d’aquestes incerteses i al marge de la no necessitat d’espais ha explicat que, segons el protocol, és necessari reforçar, durant la jornada lectiva, la neteja dels espais d’ús més comú (lavabos principalment i altres elements de contacte freqüent). Després d’aquesta resposta l’Ajuntament ja ha iniciat els mecanismes per tal de poder complir amb el requeriment.
Al marge dels temes en què Educació té competències l'Ajuntament de Mollet amb motiu del nou curs escolar també vol evitar aglomeracions a les entrades i sortides dels centres educatius. Així ha anunciat que s’establiran talls de circulació puntuals al voltant d’algunes escoles, i se senyalitzarà el terra per tal d’organitzar les entrades i sortides d’una forma més ordenada, entre d’altres, amb l’objectiu de mantenir les distàncies i complir amb totes les mesures de seguretat.
Durant les primeres setmanes de curs, també es reforçarà la presència de policia municipal, agents cívics i de protecció civil a les entrades escolars.
Segons el regidor d’Educació, Raúl Broto, “sens dubte afrontem un inici de curs sense precedents i, per aquest motiu, l’Ajuntament ofereix la màxima col·laboració al departament d’Educació que és qui té les competències, i la màxima coordinació amb les direccions de les escoles de Mollet. Perquè una tornada a l’escola amb seguretat és una prioritat per al govern municipal.”
El consistori molletà reitera la seva màxima predisposició a col·laborar estretament amb el departament d’Educació i anuncia un seguit de mesures que s’adoptaran aquest curs escolar.

Podeu veure aquest article en la següent adreça /articulo/societat/curs-escolar-s-iniciara-mollet-sense-calguin-espais-addicionals-malgrat-mesures-anti-covid-19/20200907173051034779.html


© 2020 clicama

Diari digital de Mollet i el Baix Vallès

Amb la col·laboració 

Generalitat_dep_presidència_LOGO