Imprimir

CREURE PER CREAR

Esther Molins | Gabinet Psicopedadagògic i Mèdic Naturista Molins

Esther Molins | 16 de de juliol de 2020

En molts llibres d'autoajut es parla de la possibilitat de crear la nostra pròpia realitat, però no sempre s'exposa amb claredat ni en què es fonamenta aquesta idea ni com aconseguir-ho.Reconec que m'encanta ser testimoni diari, dins la meva feina en consulta, de qui som, com estem constituïts mental i emocionalment i com ens podem transformar. És evident que no hi ha altre camí que l'autoconsciència. I precisament per això, meditar per veure què pensem, com actuem, què sentim..., és un mitjà per gaudir de benestar de dins a fora. La nostra realitat és, simplement, un camp d'energia, ja que no hem d'oblidar que som això, energia, amb una matèria: el cos. I acceptant aquesta premissa, és lògic que tots els nostres pensaments tinguin una incidència absoluta en la nostra realitat immediata i futura. Som els creadors de tot allò que vivim en el moment present, però alhora, en tot moment present dissenyem el nostre futur. L'energia que som està formada per tres parts: mental, emocional i físic i les tres estan permanentment interrelacionades. Allò que pensem ens provoca una manera de sentir i una reacció que executem amb el nostre cos, i aquesta connexió entre ment, emotiu i físic queda gravada en el nostre subconscient, propiciant que es connecti automàticament si es dóna una situació semblant. Així doncs, si ens limitem a ser una repetició de determinats pensaments, sentim de la mateixa manera i actuem com un autòmat, ens assegurem seguir en la mateixa realitat. Però si prenem consciència de com pensem, sentim i actuem, podem propiciar canvis, deixar de ser una màquina de repetició i crear/atraure una realitat diferent. No esperem a que canviï allò que no ens agrada o ens fa mal. Millor prendre la decisió de fer un canvi respecte de com ho pensem i ho sentim, per tal de modificar com actuarem a partir d’ara. D'aquesta manera, ben segur podrem canviar aquella realitat concreta que ens afecta. Recordem que els canvis succeeixen de dins nostre cap a fora i no a l’inrevés. Tot seguit, destaco algunes idees que Joe Dispenza, quiropràctic, bioquímic i neurocientífic,  exposa en una entrevista a La Vanguardia:

- "La mente determina la experiencia exterior, porque todo se reduce a campos de energía, de modo que nuestro pensamiento altera constantemente nuestra realidad".

- "Si sostiene los mismos pensamientos, si lleva a cabo las mismas acciones y vive con los mismos sentimientos y emociones, su cerebro y su cuerpo seguirán igual".

- "...cada vez que aprende algo establece nuevas conexiones que cambian físicamente su cerebro".

- "...aprender no es suficiente. Has de aplicar lo que aprendes, y cuando empiezas a experimentar las emociones de esa experiencia, entonces literalmente das nuevas señales a tus neuronas y creas nuevas sinapsis: a eso se le llama evolución".

- "Vivimos dirigidos por una serie de pensamientos, conductas y reacciones emocionales memorizados (temor, culpabilidad, falta de autoestima, enfado, prejuicios...) que son muy adictivos y que funcionan como programas informáticos instalados en el subconsciente".

- "Meditación significa familiarizarse con. Si haces conscientes tus pensamientos y tus hábitos automáticos y observas las emociones, empiezas a objetivizar tu mente subconsciente".

Creure per crear és possible, només cal consciència i disciplina.

Podeu veure aquest article en la següent adreça /opinion/esther-molins/creure-per-crear/20200716132303034703.html


© 2021 clicama

Diari digital de Mollet i el Baix Vallès

Amb la col·laboració 

Generalitat_dep_presidència_LOGO