Imprimir

En Comú Podem demana a Mollet “oblidar-se de les banderes i votar pels nostres drets”

RD | 07 de de novembre de 2019

Els candidats per En Comú Podem Aina Vidal (número 2), Joan Mena (número 5) i Marina Escribano (numero 14) han dut a terme a Mollet una compareixença davant dels mitjans de comunicació local per explicar els principals eixos del seu programa electoral per les eleccions del 10 de novembre i per demanar el vot.


La candidata vallesana Marina Escribano ha qualificat la campanya d’atípica i d'estar-se duent a terme “en mig d’un clima complicat” a causa de la situació que es viu a Catalunya i pel “desencant” que creu que s’ha instal·lat a la població i que pensa que pot dur a un augment de l’abstenció el que podria provocar un tomb de l’equilibri entre forces polítiques.


La candidata i portaveu de Mollet en Comú en aquest sentit no només ha demanat el vot per la seva formació per fer possible un govern de progrés sinó que ha demanat també que la gent no es quedi a casa i vagi a votar “Demanen a les persones treballadores, als joves, a les dones, que s’oblidin de les banderes i vagin a votar pensant en els seus drets”, ha dit Escribano.


El diputat i candidat Joan Mena ha responsabilitzat al president del Govern en funcions, Pedro Sánchez d’aquestes eleccions “que nosaltres no volíem” per no haver tingut voluntat de fer un pacte amb Unidas Podemos i l’ha acusat de “fer el joc a la dreta”. També ha denunciat que el líder socialista està preparant el terreny per un futur acord amb Ciutadans i el Partit Popular amb l’excusa de Catalunya.


Prèviament Mena ha avançat algunes de les seves propostes electorals com la derogació de la Reforma Laboral, la regulació dels lloguers, la millora de la dependència o trobar una sortida democràtica al conflicte de Catalunya a través del diàleg. Amb relació als polítics condemnats ha estat clar: “Volem que els presos estiguin al carrer. Si els presos estan al carrer, serà més fàcil acabar amb l'excepcionalitat”
També ha apostat per un Nou Acord per Catalunya que inclogui diversos aspectes com el reconeixement a la cultura, a la llengua o més inversions en Rodalies.


La diputada i número 2 per Barcelona Aina Vidal ha aprofundit en alguns dels temes tractats per Mena i s'ha manifest “molt preocupada” pel “gir a la dreta” del govern de Pedro Sánchez. Com a exemple d’aquest gir ha dit que Pedro Sánchez vol de vicepresidenta econòmica a Nadia Calviño “que no només no vol derogar la reforma laboral sinó que vol tirar endavant propostes com la motxilla austríaca amb la qual els treballadors s’hauran de pagar el seu atur”.


Vidal va dir que tot sembla indicar que ens trobem davant una nova crisis econòmica i que davant aquesta hi ha dues formes d’afrontar-la, de la manera que es va fer el 2013 o bé “com volem fer nosaltres, protegint els drets i les persones”.
També va dir que s’havien d’abordar altres reptes com l’emergència climàtica o els drets de les dones. En aquest sentit va dir que el seu grup vol fer una “llei del Si és Sí” i va demanar un “govern valent que s’atreveixi a afrontar el canvi climàtic”.

Podeu veure aquest article en la següent adreça /articulo/politica/comu-podem-demana-mollet-oblidar-banderes-i-votar-pels-nostres-drets/20191107172905033856.html


© 2020 clicama

Diari digital de Mollet i el Baix Vallès

Amb la col·laboració 

Generalitat_dep_presidència_LOGO