Imprimir

Centenars persones reben a Mollet del Vallès a Germinal Tomàs, un dels CDR empresonats el 23 de setembre

RD | 13 de de gener de 2020

Una concentració de veïns de Mollet del Vallès va rebre dissabte a la plaça de l’Ajuntament el membre del CDR empresonat al llarg de més de 100 dies Germinal Tomàs, resident a la ciutat. Entre crits de ‘No tenim por’ i ‘Llibertat’, centenars de persones van voler donar la benvinguda a Tomàs, que el divendres va sortir lliure sota fiança de 15.000 euros de la presó de Soto del Real.

Entre els concentrats hi havia els activistes que també van ser empresonats Alexis Codina i Eduard Garzón, així com Jordi Ros, que també va ser alliberat el divendres sota una fiança de 30.000 euros.

“Seguirem al peu del canó fins al final”, va prometre Tomàs durant la seva intervenció en els parlaments que es van fer. El grup de suport a tots els detinguts el 23-S ha assegurat, per la seva banda, que els acompanyaran “fins a l’arxivament de la causa”.

El titular del jutjat d’instrucció 6 de l’Audiencia Nacional, Manuel García Castellón, va justificar el passat divendres el canvi de mesures cautelars per la “situació personal d’arrelament” de Tomàs. Així doncs, l’Audiencia estima parcialment la petició de les defenses que van sol·licitar-ne la llibertat al·legant que, en el seu cas, es donaven les mateixes circumstàncies que van fer que la sala penal de l’Audiencia decretés llibertat sota fiança per als altres cinc acusats de pertinença a organització terrorista, estralls en grau de conspiració i fabricació i tinença d’explosius. Entre ells el veí de Sant Fost, Alexis Codina que va ser rebut fa uns dies a Mollet.

A banda de les fiances, el magistrat ordena a Germinal Tomás l’obligació de comparèixer cada setmana al jutjat de guàrdia més proper als seus domicilis, la prohibició de sortir de territori espanyol, la retirada de passaport i l’obligació de senyalar un domicili a efectes de notificacions i citacions.

Alerta Solidària va demanar el mateix divendres ja col·laboració a la ciutadania per reunir els diners necessaris perquè Tomàs i Ros poguessin quedar en llibertat, cosa que es va concretar al final del dia.

Podeu veure aquest article en la següent adreça /articulo/politica/centenars-persones-van-rebre-cdr-mollet/20200113104404034080.html


© 2020 clicama

Diari digital de Mollet i el Baix Vallès

Amb la col·laboració 

Generalitat_dep_presidència_LOGO