Imprimir

Casandra i el poder

Rosa Martí | Rosa Martí, exalcaldesa i exdiputada

Rosa Martí | 22 de de març de 2019

El nom de Casandra, a més de ser molt bonic, és representatiu de força i determinació. A Parets tenim la sort que a les pròximes eleccions municipals la llista de Sumem Esquerres a Parets estarà encapçalada per una dona amb aquest nom: Casandra Garcia.


Casualment el 1979 també hi va haver en el nostre poble una llista unitària d'esquerres, com avui és Sumem Esquerres a Parets. També va haver-hi només una llista liderada per una dona, jo mateixa. I com en aquell moment en què el nostre poble va dipositar la seva confiança en aquell projecte, estem segurs que ara la història es repetirà. Perquè la història tendeix a fer-ho, i alguns cops per a bé. A Parets 40 anys després el poble tindrà una altra dona alcaldessa, una bona notícia per a tothom. Amb una dona al capdavant vàrem transformar Parets a les hores i ho farem ara de nou.


Feminitzar la vida pública és una necessitat, però ser dona per si sol no és pas un mèrit. Però si això hi sumem experiència, joventut, formació i ganes de treballar per la cosa pública tenim la candidata ideal. Les dones de Parets hem de valorar si votar una dona a les pròximes eleccions municipals val o no la pena. Jo no en tinc cap dubte.


El feminisme de Sumem Esquerres a Parets va més enllà d'incloure dones a la llista. El nostre feminisme és el de tenir en conta a les dones en tot el nostre programa, no només a una part per tenir-nos contentes. Estem convençudes que el futur és de les dones, que les dones volem la diversitat en tot i no pas la competitivitat perquè la competitivitat ens fa a tots més vulnerables. Perquè Parets millori, homes i dones ens hem de sentir a gust al lloc on vivim.


Units som més forts i la Casandra ho ha aconseguit. Ha aconseguit diversitat i no competitivitat. Això és el que representa, entre altres coses, Sumem Esquerres a Parets el projecte de Sumem Parets (Podem), Nova Opció per Parets, Parets en Comú i Més, Moviment d'Esquerres.


Casandra és nom de sibil·la troiana. Així s'anomenava la filla del rei Príam. Era vident, lúcida, crítica, independent i lloava les dones del seu entorn. Basant-se en aquesta figura l'autora Crista Wolf, va escriure fa un temps un llibre preciós titulat Casandra. Aquest llibre posa de manifest que la història l'han escrita els homes. Malauradament, la dona hi està absent. Però això ha de canviar, perquè fins aquí podríem arribar, les dones tenim massa que aportar.

Podeu veure aquest article en la següent adreça /opinion/rosa-marti/casandra-i-el-poder/20190322104112032716.html


© 2020 clicama

Diari digital de Mollet i el Baix Vallès

Amb la col·laboració 

Generalitat_dep_presidència_LOGO