Imprimir

Canviar és possible

Agnès Galdón Fernàndez |

Agnès Galdón Fernàndez | 04 de de juliol de 2019

Les conseqüències del canvi climàtic han passat de ser allò que els negacionistes diuen «falses prediccions d’un reducte de científics alarmistes» a una realitat que vivim any sí i any també. En canvi les causes de l’escalfament global continuen inamovibles i barroerament justificades pels poders fàtics.

El filòsof Joan Burdeus, en un articulo publicat al diari Ara, afirma que l’únic més dur que l’evidència de l’escalfament global és la cara dels que el neguen. També evidencia que els i les joves que venen seran els primers en moltes dècades que viuran pitjor que les seus progenitors sense haver passat cap guerra; fet que explica l’emprenyament de molts adolescents amb els seus progenitors. L’expressió del rostre de la lider del moviment contra l’escalfament global, Greta Thunberg, evidència fins quin punt estan farts de les nostres excuses, de la falta de responsabilitat política, econòmica i social a l’hora de posar fil a l’agulla i teixir vida per les noves generacions, o el que és el mateix, no apropiar-nos del futur del filles i néts amb l’excusa de la immediatesa, sense pensar en el demà.

I es que no hi ha més cec que qui no vol mirar. La creença acrítica de que la riquesa està a l’abast de tothom fa perdre l’oremus a la gent i empeny a pensar que la solució a les nefastes polítiques energètiques passen per més del mateix. Que el petroli s’esgota, cotxes més grans, que hi ha contaminació atmosfèrica, a viure al camp que està per contaminar, que es genera un volum inassumible de residus, envio al continent asiàtic per no veure ... 

Davant l’absència d’una proposta seriosa de transició energètica, que ni fan ni deixen fer, és comprensible l’acció del jovent activista. L’acció consisteix en no anar a escola els divendres i plantar-se davant el Parlament dels respectius països per protestar, l’argumentari no hauria de ser indiferent per a ningú. «Per a què anar a estudiar pensant en un futur que potser no existeixi?»

Vull ser optimista i pensar que més d’hora que tard assumirem que filles i néts ens rellevaran i que de nosaltres depèn en quines condicions. No es veritat que no es pugui fer res per aturar el egoisme d’unes elits que no paren d’enriquir-se a costa del tothom, en canvi sí que és condició necessària per a la seva supervivència creure’ns la mentira del res no canviarà. 

Podeu veure aquest article en la següent adreça /opinion/agnes-galdon-fernandez/canviar-es-possible/20190704112404033287.html


© 2020 clicama

Diari digital de Mollet i el Baix Vallès

Amb la col·laboració 

Generalitat_dep_presidència_LOGO