Imprimir

"La Caixa" destina 22.270 euros a la Fundació Sanitària de Mollet per millorar la qualitat de vida dels residents de La Vinyota

Redacció | 08 de de gener de 2018

La residència La Vinyota
La residència La Vinyota

El projecte per a persones amb discapacitat intel·lectual de la residència consisteix a portar-los a la piscina municipal i oferir-los una sessió combinada de fisioteràpia i joc dins de l'aigua

L'Obra Social "la Caixa" ha destinat 22.270 euros a la Fundació Sanitària de Mollet per millorar la qualitat de vida de persones grans o amb discapacitats. Aquests recursos permetran tirar endavant el projecte Hidroteràpia: oci i rehabilitació que consisteix a portar els residents i usuaris del centre de dia de la Residència per a discapacitats La Vinyota de Mollet a la piscina municipal i oferir-los una sessió combinada de fisioteràpia i joc dins de l'aigua. L'objectiu és proporcionar una major qualitat de vida a les persones destinatàries, tot donant resposta a les seves necessitats a través de jocs i activitats a l'aigua. D'aquesta manera es pretén aconseguir ocupar el temps lliure dels usuaris amb una activitat positiva, minimitzar trastorns de conducta i incrementar l'autonomia per tenir més possibilitats d'acció. Aquest projecte té un total de 51 beneficiaris.

L'objectiu és proporcionar una major qualitat de vida a les persones destinatàries, tot donant resposta a les seves necessitats a través de jocs i activitats a l'aigua. D'aquesta manera es pretén aconseguir ocupar el temps lliure dels usuaris amb una activitat positiva, minimitzar trastorns de conducta i incrementar l'autonomia per tenir més possibilitats d'acció.

Aquesta convocatòria de la Fundació La Caixa contempla tres grans eixos d'actuació: l'atenció a les persones grans, l'atenció a persones amb discapacitats o amb malalties mentals, i la humanització de la salut. Més enllà de l'atenció sociosanitària, aquest programa té l'objectiu de prevenir i respondre a l'aïllament social. A més, potencia el suport psicosocial per a l'entorn familiar i relacional de la persona dependent, promou l'oci i el temps lliure inclusius i l'enfortiment dels llaços socials.

L'aportació a la Promoció de l'autonomia i atenció a l'envelliment, a la discapacitat i a la dependència va ser durant el 2017 de 4,5 milions d'euros destinats a 210 entitats socials.

Per a la selecció dels projectes, a més d'avaluar els objectius, la metodologia i l'impacte previst, també s'ha valorat la complementarietat amb els recursos existents en el territori, el suport de l'Administració i la col·laboració efectiva entre les entitats a través del partenariat, la participació dels destinataris, el voluntariat i la implicació de la comunitat on es desenvolupen.

Podeu veure aquest article en la següent adreça /articulo/societat/caixa-destina-22270-euros-fundacio-sanitaria-mollet-per-millorar-qualitat-vida-dels-residents-vinyota/20180108125334029315.html


© 2021 clicama

Diari digital de Mollet i el Baix Vallès

Amb la col·laboració 

Generalitat_dep_presidència_LOGO