Imprimir

“El Benny” enceta el 13è Cicle de cinema Cubà a Mollet

RD | 10 de de gener de 2020

El film va optar als Oscar i inclou cançons del mític músic interpretades per Chucho Valdés, Orishas, Juan Formell i Haila

Mollet amb Cuba organitza, un any més, el seu cicle de cinema. Ja són 13 els anys que aquesta entitat, en col·laboració amb l’Ajuntament, organitza aquesta mostra on es poden veure les millors obres dels cineastes del país caribeny.

La primera projecció del 13è Cicle de cinema Cubà serà el dissabte 11 de gener al Centre Cultural La Marineta (17.30 h) i tractarà sobre una popular figura de la música cubana, concretament el jazz, com és el músic Benny Moré amb el film El Benny. L’entrada és gratuïta.

Realitzada durant l’any 2006 a Cuba i dirigida i coescrita per Jorge Luís Sánchez, és una història de ficció basada en el famós músic cubà Benny Moré.
El film va ser candidat per Cuba als Oscar. Inclou versions noves de les seves cançons interpretades per Chucho Valdés, Orishas, Juan Formell i Haila.

Com sempre, després de la pel·lícula s’obrirà un torn de paraules perque els assistents puguin intervenir, opinar i debatre.

La pel·lícula explica la història de l’artista Benny Moré poc després d’arribar de Mèxic en el moment en què feia delirar a les multituds a través del ball i la seva música. Un polític adinerat en la Cuba d’abans de la Revolució de Castro el contracta perquè ofereixi un concert en un míting electoral. El desgast de la traïció el fa fracassar en la seva obstinació de formar una banda de jazz i incompleix el contracte. Frustrat i sota els excessos de l’alcohol, la seva vida entra en un caos que amb no poc esforç intentarà tornar a reunir la seva banda per triomfar.

Podeu veure aquest article en la següent adreça /articulo/cultura/benny-enceta-13e-cicle-cinema-cuba-mollet/20200110183316034076.html


© 2020 clicama

Diari digital de Mollet i el Baix Vallès

Amb la col·laboració 

Generalitat_dep_presidència_LOGO