Imprimir

Ara Mollet ERC - MES proposa modificar el pressupost 2020 i destinar 1’ 2 milions d’euros a comerç i famílies

RD | 26 de de març de 2020

El grup municipal d’Ara Mollet ERC – MES proposa un Pla de xoc econòmic i social per superar la crisi sanitària i molt especialment l’impacte que tindrà sobre les famílies i petit comerç. Concretament demanen una modificació del Pressupost 2020 amb l’objectiu d’alliberar 1.278.500 euros per ajudar aquests sectors.
Ara Mollet afirma en un comunicat que comparteix les mesures econòmiques fins ara aprovades pel govern però indiquen que “no ha concretat d’on sortiran aquests diners”. La proposta del grup inclou diverses mesures per poder obtenir de forma immediata 1.278.000 euros per fer front al pla de xoc.


Concretament els volen obtenir a partir d’una modificació de crèdit d'1.278.500 euros provinents sobretot del capítol d’inversions, “ja que es tracta d’una part del pressupost que no afecta directament ni a sous ni a ajudes socials, ni a aspectes bàsics del pressupost municipal”.


Com a exemple es proposen obtenir 530.500 € renegociant la partida E0 1511 dedicada al pagament d’indemnitzacions per a la Vinyota. Per obtenir aquests diners volen renegociar el 50% de la partida a pagar en els propers anys.


També proposen, entre altres mesures, reduir al 50% dels diners per la millora de carrers i espais de la ciutat. En total preveuen obtenir 220.500 €.


LES PROPOSTES:


- Línia de subvencions per a l’ajut al lloguer i el pagament d’hipoteques per a persones amb situació de vulnerabilitat o que acreditin la reducció d’ingressos fruit d’una modificació de la seva relació laboral, per arribar allà on no arribin les ajudes d’altres institucions.
- Cal modificar el calendari fiscal per ajornar la data de pagament d’alguns impostos municipals, com a mínim mentre duri el confinament i els mesos següents, més enllà de les mesures ja anunciades de plans individualitzats per ajornament o fraccionament dels tributs municipals,,
- Supressió de les quotes a serveis municipals mentre no es prestin els serveis, donant suport a les mesures ja preses i ampliant-les a tots els serveis aturats.
- Gratuïtat de l’aparcament soterrat de l’Hospital de Mollet mentre duri la crisi d’emergència sanitària.
En relació a l’activitat comercial i el teixit productiu
- Gratuïtat de la zona blava durant tot el 2020 per als clients del comerç local.
- Supressió de la taxa de recollida de brossa comercial tot el 2n trimestre de 2020 per als establiments que tinguin l’activitat tancada prorrogable al 3r en funció de com avancin els esdeveniments, més enllà de la suspensió proposada pel govern durant el tancament.
- Exempció del pagament de les llicències de terrasses per tot el 2n trimestre de 2020, més enllà de l’aturada en el cobrament ja anunciada mentre duri l’estat d’emergència
- Pla de reactivació econòmica amb incidència directa en el comerç de proximitat
- Injecció de diners a l’empresa EMFO per ajudar l’emprenedoria i l’empresariat local.
- Avançament del pagament de factures d’autònoms i petits i mitjans comerços que treballen per a l’Ajuntament.
- Eliminació de les taxes als paradistes del mercat setmanal dels dimarts tot el 2n trimestre de 2020, més enllà dels dies en que se suspèn el mercat.

Podeu veure aquest article en la següent adreça /articulo/politica/ara-mollet-erc-mes-proposa-modificar-pressupost-2020-i-destinar-1-2-milions-d-euros-comerc-i-families/20200326092623034371.html


© 2021 clicama

Diari digital de Mollet i el Baix Vallès

Amb la col·laboració 

Generalitat_dep_presidència_LOGO