Imprimir

Ara Mollet ERC demana que Monràs pagui de la seva butxaca el procés judicial contra Oriol López i Albert Biescas

clicama | 13 de d’octubre de 2020

roda-erc
Volen poder-se reunir amb el PSC per parlar del futur i obrir una nova etapa

Ara Mollet ERC ha valorat molt positivament la sentència que va emetre el jutjat penal de Granollers d’absolució de l’expresident d’ERC de Mollet, Albert Biescas i el portaveu del grup municipal, Oriol López per unes presumptes injúries i calumnies contra l’alcalde de Mollet, Josep Monràs. Els republicans volen passar pàgina d’aquest afer judicial que ha durat més de dos anys i demanen asseure's a parlar amb el PSC. Tenim la “mà estesa al PSC per poder-nos reunir i parlar de deixar enrere aquest lamentable episodi”, va manifestar la presidenta local d’ERC de Mollet, Meritxell Humbert. Els republicans, però, demanen també que el govern prengui nota d’aquest cas,  que sigui “rigorós i transparent” i expliqui que ha costat el procediment judicial per les arques públiques municipals i que aquest cost sigui assumit per l’alcalde de la seva butxaca, ja que és ell qui va presentar la denúncia en el seu dia. També volen que la documentació del procés, inclosa la sentència, es pengi al portal de transparència de l'Ajuntament de Mollet. “Nosaltres ens hem pagat els nostres advocats i volem que Monràs se'ls pagui també”, va manifestar Humbert.
 

Oriol López va concretar que demanarien una reunió amb el PSC “per parlar del futur de Mollet” i altres qüestions com el de les llibertats. López va explicar que la sentència judicial deixa molt clara el dret i l’obligació del grup municipal de fiscalitzar la feina del Govern i considera que la demanda contra ell i Biescas només s’entén per la “persecució” d’un govern “que li costa molt acceptar la llibertat d’expressió”. El portaveu d’Ara Mollet ERC MES va avançar que “seguirem fent la nostra feina i seguirem fent preguntes i demanant respostes”. En aquest sentit va preguntar públicament al Govern com està la taxació dels danys que demana Eurocarat – l’empresa perjudicada segons el TSJC per la concessió dels terrenys de la Vinyota a Decathlon- i també va reclamar que es trobi una solució pel problema de la comunitat musulmana de Mollet de manca d’espais.
També va reclamar que s’acabin amb les “retallades de drets” que queden manifestades amb les limitacions que es posen en la presentació de mocions als plens; amb la pràctica de “fer servir els serveis jurídics municipals com ariet contra l'oposició” i també a la “persecució policial” contra determinades persones – en al·lusió als CDR denunciats en una encartellada- o a fer servir “els serveis municipals per despenjar cartells”.
López va fer una crida a què els grups polítics “no tinguin por a parlar” i va proposar “mà estesa a tothom per parlar del futur de Mollet”.

 

Podeu veure aquest article en la següent adreça /articulo/politica/ara-mollet-erc-demana-monras-pagui-seva-butxaca-proces-judicial-oriol-lopez-i-albert-biescas/20201013133737034896.html


© 2021 clicama

Diari digital de Mollet i el Baix Vallès

Amb la col·laboració 

Generalitat_dep_presidència_LOGO