Imprimir

Aprovades les ordenances fiscals i preus públics de Mollet per a 2019

Redacció | 30 de d’octubre de 2018

ple-municipal

El Ple de l’Ajuntament va aprovar aquest dilluns les ordenances i preus públics per a 2019, presentades pel govern municipal, que suposa una reducció de la factura fiscal de les famílies molletanes, la reducció de l’Impost de Béns Immobles en un 10% i la congelació, per sisè any consecutiu, de les taxes i preus públics de caràcter social.

Les ordenances fiscals i preus públics presentats per l’equip de govern es van aprovar al Ple municipal sense cap vot en contra. Tots els grups, excepte el PSC que va votar a favor, es van abstenir per diferents motius.

La proposta que va presentar el govern municipal a la sessió plenària  té com a objectiu consolidar el marcat caràcter social de les ordenances fiscals i de preus públics municipals, tal com s’ha vingut fent en els darrers 6 anys, i garantir el nivell d’ingressos suficient per mantenir els serveis públics municipals.

En aquest sentit, cal destacar l’ampli ventall de bonificacions socials en funció de la renda  per a les famílies més vulnerables, entre les quals trobem bonificacions a l’IBI per a famílies nombroses, tarifació social a les escoles bressol, bonificacions a la taxa d’aigua i residus o també per a realitzar activitats esportives o els cursos i tallers que organitza l’Ajuntament.

Respecte a l’Impost sobre Béns Immobles (IBI), tal i com es va aprovar per unanimitat en sessió plenària el passat mes de març, es rebaixarà el tipus de gravamen en un 10%.

Així mateix, el document aprovat contempla mesures per promoure la sensibilització mediambiental, com per exemple la bonificació per a vehicles no contaminants híbrids i elèctrics o per la instal·lació de sistemes d’energies renovables; i també incorpora mesures per impulsar la reactivació econòmica i la creació d’ocupació a la ciutat amb incentius en les taxes de llicències d’activitat, l’impost d’obres o l’impost d’activitat econòmica, entre d’altres.

En general, pel que fa a la resta de taxes i preus públics s’aplicarà l’actualització de preus de l’IPC.  

 

 

Podeu veure aquest article en la següent adreça /articulo/economia/aprovades-ordenances-fiscals-i-preus-publics-mollet-per-2019/20181030124903031987.html


© 2021 clicama

Diari digital de Mollet i el Baix Vallès

Amb la col·laboració 

Generalitat_dep_presidència_LOGO