Imprimir

500 alumnes de secundària de Mollet prenen consciència dels accidents de trànsit

Redacció | 31 de de gener de 2019

Els nois i noies de l'IES Mollet abans d'entrar a Can Gomà
Els nois i noies de l'IES Mollet abans d'entrar a Can Gomà


Uns 500 alumnes d'entre 14 i 18 anys de centres educatius de Mollet del Vallès han participat aquest matí a una nova edició del Canvi de marxa al Teatre Can Gomà. Aquesta activitat educativa té com a objectiu conscienciar-los sobre les causes i les conseqüències dels accidents de trànsit.

L'activitat consisteix en la representació d'una conversa telefònica entre dues germanes, una de les quals presencia un accident de trànsit. Durant el relat s'intercalen vídeos informatius i la presència de testimonis reals dels cossos d'emergència, de víctimes i familiars.

L'objectiu és que les noves generacions s'eduquin en la prevenció de la sinistralitat, en la responsabilitat i en l'adquisició de conductes que els protegeixin dels perills a la via pública.

El regidor de Seguretat Ciutadana i Protecció Civil de l'Ajuntament de Mollet, Josep Maria Garzón, ha assistit a l'acte i ha explicat que el propòsit del Canvi de marxa és que "els adolescents tinguin més coneixements sobre seguretat viària i que visquin les experiències de les persones que han tingut un accident. Garzón ha afegit que aquesta activitat "forma part del projecte d'educació i seguretat viària de la ciutat i creiem que és una experiència positiva".

El president de la Fundació Mutual de Conductors, Joan Badenes, també hi ha participat i ha comentat que "la intenció del Canvi de Marxa és que els afecti, els conscienciï que un accident es pot evitar i, per tant, es poden evitar molts mals al seu entorn".

El Canvi de marxa està impulsat per la fundació privada sense ànim de lucre Mutual de Conductors, amb el suport del Servei Català de Trànsit i la col·laboració de l'Ajuntament de Mollet del Vallès i del grup de Mobilitat Segura de la Policia Municipal de Mollet.

Podeu veure aquest article en la següent adreça /articulo/societat/500-alumnes-secundaria-mollet-prenen-consciencia-dels-accidents-transit/20190131135638032474.html


© 2019 clicama

Diari digital de Mollet i el Baix Vallès

Amb la col·laboració 

Generalitat_dep_presidència_LOGO